Revoluționarul timișorean Marius Tudose a murit de infarct în Gara de Nord din Capitală FOTO EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Tudose a murit în Gara de Nord din capitală
Marius Tudose a murit în Gara de Nord din capitală

Revoluționarul Marius Tudose a murit de infarct. Aceste este verdictul Institutului de Medicină Legală din București. Timișoreanul va fi înmormântat vineri, la ora 14.00, în Cimitirul Eroilor.

Marius Tudose din Timișoara a plecat marți, spre la București, unde urma să participe la o emisiune la postul OTV. La puțin timp după ce a coborât din tren, pe peronul Gării de Nord din Capitală, lui "Tase", cum era cunoscut în piață, i s-a făcut rău. Acesta s-a prăbușit în brațele camaradului său Liviu Băcană, un alt revoluționar din Timișoara, care l-a așteptat în gară. La fața locului a ajuns un echipaj de la SMURD, însă medicii nu au putut să îl resusciteze.



GALERIE FOTO

Corpul lui Marius Tudose urmează să ajungă la Timișoara în această seară. Înmormântarea va avea loc vineri, de la ora 14.00, în Cimitirul Eroilor. La transportul sicriului la Timișoara au contribut și asociațiile de revoluționari din București.

Protestatarii din Piața Victoriei din Timișoara au ținut astăzi un moment de reculegere în memoria lui Marius Tudose și au aprins lumânări. Portretul lui "Tase" se află pe ușa Operei Române, alături de cel al lui Dan Voinea, un alt protestatar timișorean decedat în urmă cu trei săptămâni.

Este trist, e sfâșietor. El a fost pe străzi și în 1989, dar și acum. A scăpat de gloanțele comuniștilor, dar acum a fost învins. Tase a fost un spirit tânăr, dinamic, simțea oamenii, masele. Dar a căzut victimă stresului. Drumurile în Piața Universității din București, ieșirile zilnice în Piața Victoriei, pe ploaie, ninsoare, ger sau vânt, i-au fost fatale”, a declarat Cătălin Galoș, unul din cei zece revoluționari care au făcut parte din comitetul de inițiativă ale manifestărilor anti-prezidențiale, care au demarat în urmă cu 108 zile.



GALERIE FOTO 2

Tase a fost un luptător, un formator de opinie. Din 22 decembrie se află în piață. Era un om puternic, de la care avea ce învăța. În ultima vreme părea vlăguit fizic și psihic. Este o mare pierdere pentru noi. A fost unul din revoluționarii cinstiți, un luptător cu merite deosebite”, a spus Ștefan Cojocnean, un alt protestatar din piață.

Cirește și:

Marius Tudose a murit în Gara de Nord din capitală Moment de reculegere în memoria lui "Tase"

Revoluţionarul timişorean Marius Tudose a murit în drum spre OTV

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite