Revoluția anti-comunistă de la Timișoara, față-n față cu un comunist celebru: “el Che”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizavi de fostul sediul al Muzeului "Memorialul Revoluției" din Timișoara funcționează un club care poartă numele fostului lider comunist cubanez Che Guevara.

Strada Emanuil Ungureanu, care leagă Piața Libertății de Piața Mărăști, a fost pentru scurt timp scena unei situații cel puțin hazli. La numărul 8 a funcționat până nu de mult Muzeul Memorialul Revoluției, iar vizavi, la numărul 9, s-a deschis clubul El Che. Pentru câteva luni, muzeul revoluției anti-comuniste din Timișoara, cât și clubul care poartă numele unuia dintre cei mai notorii comuniști din lume, Ernesto Rafael Guevara de la Serna, existau în bună vecinătate.

Mai cunoscut sub porecla Che Guevara, el Comandante sau el Che, argentinianul a fost un revoluționar de stânga, lider al regimului comunist cubanez, care a luptat împotriva imperialismului american. Este fără îndoială cel mai iubit terorist. Astăzi, tinerii poartă tricouri cu Che Guevara, este idolatrizat și în România, însă cei mai mulți probabil că nici nu știu cine a fost cu adevărat sudamericanul.

Revoluționarii "comuniști" sunt libertini


Evenimentul de inaugurare al clubului El Che, din luna septembrie 2011, s-a numit “Revolutionary Friday”. În acest timp, la vecinii de dincolo de drum, cei interesați de istorie puteau vedea ororile comuniștilor în zilele premergătoare, cât și din timpul Revoluției de la Timișoara. Aici a funcționat și Centrul Național de Documentare, Cercetare și Informare Publică privind Revoluția din Decembrie 1989.

De altfel, la evenimentele comemorative din luna decembrie a anului trecut, cei care doreau să aducă un omagiu celor uciși de comuniști puteau încă să intre la Memorial. Aici a rămas încă și spațiul de rugăciune. Între timp, Muzeul Revoluției s-a mutat într-un sediu nou, oferit de Ministrul Apărării, pe strada Oituz, pe motiv că actuala clădire a fost revendicată. Reprezentanții memorialului sunt în proces pentru recuperarea banilor investiți ani de-a rândul în amenajare.

La El Che, revoluția continuă cu petreceri, distracție, destrăbălare, bună dispoziție, cu tineri libertini, care nu mai timp și chef să arunce un ochi pe cealaltă clădire, unde a rămas încă firma luminoasă a Memorialului Revoluției de la Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite