Revelionul sârbesc – un eveniment de amploare în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri sârbii de pretutindeni sărbătoresc trecerea în noul an, după vechiul calendar iulian. În vreme ce în Timişoara comunitatea sârbă se pregăteşte să petreacă în multitudinea de localuri ce au pregătit un program special pentru noaptea de 13 ianuarie, în Serbia tot mai puţini oameni păstrează tradiţia, sărbătorind Revelionul în decembrie.

Localurile din Timişoara îşi pregătesc oferta de Revelion pentru a doua oară într-o perioadă de două săptămâni. De data aceasta, pentru comunitatea sârbă, care numără mai mult de 5000 de membri. Muzică specifică, meniuri tradiţionale, şampanie şi voie bună - numeroase restaurante din Timişoara asigură atmosfera celei mai mari petreceri sârbeşti ale anului, pentru toate buzunarele. Life!Pub include bufet suedez, şampanie la miezul nopţii şi oferte la băutură pentru 30 de lei, pe când, pentru 175 de lei, Restaurantul Flora oferă un meniu complex şi sofisticat pentru cei care vor să petreacă noaptea dintre ani în răsfăţ. „Vor veni şi cei care locuiesc în satele din apropiere să petreacă Revelionul aici, în Timişoara", ne-a declarat Jiviţa Miloicov, preşedintele Organizaţiei locale a Uniunii Sârbilor din România.

Deşi comunitatea sârbă de pe plaiurile româneşti este strâns unită şi credincioasă tradiţiilor bătrâneşti, în Serbia petrecerile din data de 13 ianuarie sunt umbrite de către cele din decembrie, conform Deutsche Presse-Agentur. „Generaţiei tinere îi este mai uşor să accepte tradiţile occidentale şi nu consideră importantă sărbatorirea noului an cum au făcut-o generaţiile trecute. Totuşi, acest lucru ne îndreaptă tot mai mult spre pierderea identităţii naţionale", a spus Goran Iovanovici, un tânăr din Serbia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite