Remember Poli – Celtic Glasgow: în urmă cu 31 de ani Timişoara a zguduit Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Poli 80" a cucerit Cupa României
"Poli 80" a cucerit Cupa României

Pe 1 octombrie 1980, Poli Timişoara câştiga cu 1-0 acasă contra lui Celtic Glasgow, calificandu-se în optimile de finala ale Cupei Cupelor. A fost anul în care trupa lui Jackie Ionescu a câştigat Cupa României

În anul în care Politehnica Timişoara aniversează 90 de ani de existenţă, clubul alb-violet readuce aminte suporterilor câteva din realizările importante ale echipei de fotbal. Pe 1 octombrie 1980, Poli Timişoara câştiga cu 1-0 acasă contra lui Celtic Glasgow, calificandu-se în optimile de finala ale Cupei Cupelor. A fost unul din cele mai importante momente din istoria fotbalului bănăţean.

În partid tur, pe terenul alb-verzilor scoţieni scorul a fost 2-1 pentru amfitrioni, cu golul polist marcat de Manea. La Timişoara, într-un stadion plin (se spune că au fost 50.000 de spectatori) s-a produs miracolul.

În minutul 81, regretatul Dan Paltinisanu înscris golul care a deschis drumul spre marile triumfuri alb-violete ce au urmat: eliminarea lui Atletico Madrid şi Sahtior Donetsk.

Practic, victoria cu Celtic a încununat un an memorabil după ce, în urmă cu patru luni, Poli câştiga Cupa României. Sub conducerea lui Ion V. Ionescu, în 1980, jucătorii Moise, Suciu, Nadu, Şerbanoiu, Mehedinţu, Păltinişanu, Vişan, Şunda, Manea, Dembrovschi, Dumitru, Anghel, Nedelcu, Cotec, Laţa, Titi Nicolae, Roşca, Floares, Nuca, Volaru. Ei au contribuit de-a lungul sezonului la importantele realizari ale echipei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite