Milionarul Jabri Tabrizi şi „regina cerealelor” au depus mărturie împotriva baştanului Ionelaş Cârpaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jabri Tabrizi (stânga) şi Mioara Simcelescu (dreapta) au depus mărturie împotriva lui Ionelaş Cârpaci (centru)
Jabri Tabrizi (stânga) şi Mioara Simcelescu (dreapta) au depus mărturie împotriva lui Ionelaş Cârpaci (centru)

Mioara Simcelescu, supranumită „regina cerealelor”, şi omul de afaceri sirian, Jabri Tabrizi, au fost audiaţi ca martori în dosarul terenurilor luate cu acte false. Cei doi au vorbit despre implicarea lui Ionelaş Cârpaci în escrocherie.

Curtea de Apel Timişoara a programat, ieri, un nou termen în dosarul mafiei imobiliare în care sunt judecaţi Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi alte opt persoane. Judecătorul titular a lipsit, fiind înlocuit de un alt coleg. Asta nu a împiedicat continuarea procesului cu audierea martorilor. Prima care a depus mărturie a fost „regina cerealelor“, Mioara Simcelescu. „În urmă cu câţiva ani au venit la mine în birou mai multe persoane de etnie rromă şi mi-au oferit un teren de pe strada Romulus. Le-am spus că nu mă interesează şi nici nu am fost să îl văd“, a declarat Mioara Simcelescu. Aceasta a mai spus că printre rromi crede că era şi baştanul Ionelaş Cârpaci, omul acuzat că se află în spatele tranzacţiilor cu acte false.

Show-ul lui Jabri

După Mioara Simcelescu au mai fost audiate două angajate ale Primăriei şi a venit rândul lui Jabri Tabrizi. Acesta a povestit cu lux de amănunte cum i s-a oferit terenul de pe strada Romulus şi cum a depistat falsurile. „Acum patru ani am fost sunat de un prieten al meu, patronul de la ştrandul Termal. Mi-a spus că este un teren de vânzare pe strada Romulus. Terenul era oferit de un intermediar, Joe Marinescu. Printr-o procură, era mandatat să vândă Sorin Johann Todor“, a declarat Jabri Tabrizi. Acesta a spus că terenul l-a interesat, a fost să vadă locaţia şi a negociat preţul cu Joe Marinescu. A cerut apoi actele pentru a le verifica să se asigure că totul este în regulă.

Ionelaş a apărut când strebuia să ia banii


După ce a primit toate actele, Jabri le-a transmis notarului, care i-a confirmat că sunt în regulă şi tranzacţia se poate face. „Pentru a fi sigur că dispoziţia de retrocedare nu este atacată în instanţă, am făcut verificările mele. Am trimis documentele la Nicuşor Miuţ, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, care mi-a spus să opresc toată tranzacţia pentru că actele sunt false“, a mai declarat Jabri.

Împreună cu şeful DGA de la vremea respectivă, afaceristul a fost la procurori să depună denunţ. La Parchetul Judecătoriei s-a declinat competenţa, iar la Parchetul Tribunalului s-a invocat faptul că nu poate fi organizat un flagrant pentru tentativă de înşelăciune. „În acel moment am vrut să văd până unde se poate merge şi am organizat propriul flagrant. Am fost surprins să văd că în momentul în care trebuia să se facă tranzacţia şi predaţi banii, a apărut Ionelaş Cârpaci, care până atunci nu mai apăruse“, a mai spus Jabri Tabrizi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite