Timişoara: Regia de transport face reconstituirea momentului când s-a declanşat revoluţia: oprirea tramvaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii au început pregătirile pentru a comemora 20 de ani de la Revoluţie. Unul din momente va avea loc în Piaţa Maria, locul unde a început totul.

Memorialul Revoluţiei şi Regia Autonomă de Transporturi se pregătesc să comemoraze 20 de ani de la Revoluţie. Unul din cele mai interesante momente va avea loc pe 16 decembrie, în Piaţa Maria, locul unde a izbucnit scânteia Revoluţiei.

Conducerea RATT doreşte să rememoreze evenimentele în care tramvaiele au fost oprite de revoluţionari, printre care s-a aflat şi regretatul Ion Monoran. Acesta a tras pantograful unui tramvai şi a urcat pe el pentru a vorbi mulţimii adunate. „Trebuie să căutăm vatmanii de atunci, care sunt deja în pensie. Vrem să aflăm ce au discutat aceştia în  acele momente, ce  au comunicat prin staţiile de radio. Vrem să rememorăm acele evenimente, în Piaţa Maria”, a declarat Ion Goia, directorul RATT. 

Expoziţii în mijloace de transport

Un alt proiect include o expoziţie mobilă de fotografie în mijloacele de transport. Imagini cu momente sugestive din perioada decembrie 1989, vor fi montare în tramvaie, autobuze şi troleibuze. Un alt proiect inedit se referă decorarea în totalitate a tramvaiului turistic din Timişoara. Acesta va fi îmbrăcată în totalitatea în imagini de pe timpul revoluţiei. „Vagonul va circula pe linia tramvaiului 6, începând din 16 decembrie”, a mai spus Ion Goia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite