Regele asfaltului din Banat face beton sub semnul crucii: „Nu sunt sclavul credinţei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucea de marmură de la intrarea în staţia de asfalt a firmei Confort
Crucea de marmură de la intrarea în staţia de asfalt a firmei Confort

O cruce înaltă de câţiva metri a fost ridicată lângă staţia de asfalt a firmei conduse de omul de afaceri Georgică Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat. Chiar dacă a fost pusă mai demult în locul respectiv, recent crucea a fost placată cu marmură. Omul de afaceri susţine că monumentul ridicat de la intrarea în firmă nu l-a ajutat cu nimic şi nici nu ştie cine a ridicat-o.

Crucea de lângă staţia de asfalt a Confortului poate fi observată uşor de pe DN 6, drum care face legătura între Timişoara şi Lugoj. Crucea este ridicată chiar la intrarea în staţie, după plăcuţa cu „parcare privată”. Milionarul de TOP 500 Forbes, susţine că nu ştie de unde este crucea acolo, dar nici nu l-a afectat în vreun fel. „Nu ştiu cine a pus-o. Cred că este un preot care are chestia asta de pus cruci. A mai venit şi pe la mine să-i mai dau materiale, dar în rest nu ştiu ce semnificaţie are acolo”, a spus Georgică Cornu. VEZI GALERIE FOTO

Crucea şi banii de la bănci




Întrebat dacă l-a ajutat în vreun fel crucea de marmură, Cornu a spus că încrederea lui este mai mult în banii luaţi din bănci decât în cruce. „Eu nu sunt aşa sclavul credinţei. Cred cu limită. Ce am făcut acolo (n.r. staţia de sortare) am făcut-o pe credite. Eu personal cred ca prea mult se pune accent pe ridicare de biserici şi prea puţin pe grădiniţe sau şcoli, unde este chiar nevoie”, a mai spus Cornu.

Preotul misterios



O cruce similară celei de pe Calea Lugojului este şi la ieşirea spre Săcălaz. Ca şi monumentul de lângă staţia de asfalt, crucea din Mehala a fost recent placată cu marmură. Reprezentanţii Mitropoliei susţin că nu ştiu cine este implicat în acest proiect, dar sunt de acord cu initiativa. „Mitropolia susţine astfel de proiecte. Noi ştim că şi demult sătenii aşezau la marginea drumurilor troiţe, iar la Rusali se face procesiune la o anumită cruce care este lângă lanul de grâu”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, preotul Marius Florescu.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite