Timişoara: Refacerea drumului dintre oraşele Buziaş şi Lugoj costă 2 milioane de lei pe kilometru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai importante drumuri judeţene pentru zona turistică Buziaş va intra în reabilitare de anul viitor, finanţarea fiind asigurată şi din fonduri europene nerambursabile.

Consiliul Judeţean Timiş, administratorul drumului Buziaş-Lugoj, a anunţat astăzi că în 27 noiembrie va avea loc licitaţia pentru acest sector de drum. Firmele de construcţii interesate pot depune oferte până în 26 noiembrie, urmând ca a doua zi să fie aleasă cea mai bună.

"Valoarea estimativă a lucrărilor necesare este de aproximativ 61,5 milioane de lei, dar valoarea finală va fi decisă la licitaţie, în funcţie de ofertele depuse", a spus Jana Lavrits, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.

Finanţarea lucrărilor de reabilitare este asigurată în procent de aproximativ 75 la sută din fonduri nerambursabile, obţinute de administraţia judeţeană prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Refacerea drumului judeţean Buziaş-Lugoj este importantă pentru dezvoltarea turismului în zona Buziaş. Accesul dinspre drumul naţional DN 6 va corespunde, după reabilitare, pretenţiilor celor care vor să ajungă cu maşina în staţiunea balneoclimaterică Buziaş. În prezent, drumul este plin de gropi, de valuri, mai ales că a fost folosit ca variantă ocolitoare în timpul reparaţiilor la drumul naţional Timişoara-Lugoj.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite