Redeschiderea grădinii de vară Capitol printre stropi de ploaie GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un concert susținut de la Filarmonica Banatul, de Ziua Europei, a consfințit redeschiderea grădinii cinematografului Capitol din Timișoara, după ce clădirea și grădina de vară au revenit Consiliului Local, printr-o Hotărâre de Guvern.

Grădina de vară a cinematografului Capitol va fi folosită pentru concerte și evenimente artistice. Inaugurarea acestui nou spațiu de spectacole a avut loc aseară în cadrul unui concert susținut de Filarmonica Banatul, cu ocazia Zilei Europei. Astfel, după spectacole susținute în locuri neconvenționale; pe aeroport, pe Bega, în fața Catedralei, în curtea unei firme de construcții, în pădure, în peșteră sau într-o unitate militară, Filarmonica a concertat de această dată în grădina de vară Capitol. Din nefericire, vremea nu a ținut cu melomanii, însă cu toate că a plouat și a fost frig, tot s-au adunat aproximativ 300 de spectatori.



GALERIE FOTO


Am vrut să sărbătorim alături de timișoreni revenirea fostului cinematograf și grădina de vară. În 2011, au fost 18.000 de scrisori trimise de timișoreni la Guvern. În primăvară s-a votat Legea 40 de către Parlamentul României, iar aceste spații au revenit Consiliului Local, care a oferit cu titlul de gratuit Filarmonicii Banatul”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii.

Pentru spectacolul de Ziua Europei, grădina de vară a fost curățată cu ajutorul deținuților, iar scena a fost închiriată din Ungaria. “Vrem să punem în valoare acest spațiu. Săptămânal vor avea loc spectacole, evenimente cultural, concerte, seri dansante. Vrem să reobișnuim timișorenii cu evenimente frumoase”, a mai spus Gârboni.
 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite