Rectorul de la Medicină va fi ales în turul doi. Omul susţinut de actualul rector a fost învins „la mustaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În primul tur, Marius Raica (stânga) a fost învins de Dorel Săndesc (dreapta), la un vot diferenţă
În primul tur, Marius Raica (stânga) a fost învins de Dorel Săndesc (dreapta), la un vot diferenţă

Suspansul cu privire la numele noului rector de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara se păstrează pentru turul doi. În urma numărării votului, niciunul din candidaţi nu a reuşit să îşi asigure un număr suficient de voturi pentru a câştiga din primul tur. 

Campania de alegere a noului rector de la Medicină este tot mai spectaculoasă. Venită pe fondul înlocuirii actualului rector, care este pe funcţie de două mandate, campania este acum şi mai interesantă, ajungându-se la un tur doi, după o diferenţă de un vot între principalii contracandidaţi. În cursa pentru ocuparea fotoliului de rector au fost înscrişi trei candidaţi: Marius Raica, Dorel Săndesc şi Sorin Pescariu. Despre Raica s-a ştiut că este „omul lui Drăgulescu”, astfel că a pornit ca favorit.

Reacţiile candidaţilor pentru funcţia de rector la Medicină, după scandalul „confesiunii” trimise în numele actualului rector

Dorel Săndesc: „Sunt foarte bucuros”

Rezultatul voturilor de aseară arată, însă, că marele învingător este Dorel Săndesc, care a reuşit să ia cu un vot mai mult decât Marius Raica. Săndesc a obţinut 321 de voturi, Marius Raica – 320, iar Sorin Pescariu s-a bucurat de susţinerea a 24 de alegători. „Mi se pare un rezultat extraordinar. Am concurat, să recunoaştem, cu un candidat care a avut în spate toată reţeaua construită inevitabil în ultimii 20 de ani de conducere a actualei echipe. A fost o reală cursă de urmărire în care m-am angajat, deşi puţini îmi dădeau şanse”, a spus Dorel Săndesc.

Campanie penală pentru funcţia de rector la Medicină: „Confesiuni” în numele actualului rector: „Am închis ochii când primeaţi aur şi cash în valută”

Ştefan Drăgulescu: „Cel mai bun să câştige”

Actualul rector, Ştefan Drăgulescu, susţine că, indiferent cine îi va lua locul, predarea ştafetei se va face în cele mai bune condiţii. „Cel mai bun să câştige. Eu am fost în afara campaniei electorale. Îl cunosc bine pe domnul Raica şi ştiu că are competenţă în tot ce înseamnă conducerea universităţii.  Votul academic este democratic, trebuie respectat şi va duce la stabilirea următorului rector, iar rectorul în funcţie va transmite toate prerogativele în mod academic viitorului rector”, a declarat Ştefan Drăgulescu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite