Rectorii de la Politehnică şi Medicină, care sunt şi parlamentari, au fost declaraţi incompatibili de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Ştefan Drăgulescu,Florian Popa,Nicolae Robu şi Ecaterina Andronescu (de la stânga la dreapta)
De la stânga la dreapta: Ştefan Drăgulescu,Florian Popa,Nicolae Robu şi Ecaterina Andronescu (de la stânga la dreapta)

Agenţia Naţională de Integritate a transmis astăzi un comunicat de presă prin care anunţă că rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara, Ştefan Drăgulescu şi rectorul Universităţii Politehnica, sunt declaraţi incompatibili. În afară de Drăgulescu au mai fost declaraţi incompatibili Florin Popa şi Ecaterina Andronescu.

După preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a venit rândul altor „grei” să fie puşi sub acuzare de Agenţia Naţională de Integritate, care susţine că funcţiile de rectori nu sunt compatibile cu cele de parlamentari. „Domnul Nicolae ROBU este în incompatibilitate începând cu data de 10 februarie 2011, deoarece exercită simultan funcţia de Rector al Universității POLITEHNICA din Timișoara şi cea de Senator în Parlamentului României, respectiv funcţia  de  Preşedinte  al  Partidului  Naţional  Liberal,  filiala  Timiş”, arată ANI în comunicatul de presă. Potrivit sursei citate, rectorul de la Medicină, Ştefan Drăgulescu, este incompatibil tot din februarie 2010, exercitând în paralel funcţiile de rector şi deputat. „Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii menționate, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”, mai arată inspectorii ANI.

Se apără în instanţă


Rectorul Universităţii Politehnica, Nicolae Robu a declarat pentru Mediafax că îşi va demonstra compatibilitatea în instanţă. „ANI se ocupă şi de hărţuirea celor intraţi în colimator pentru că mie, spre exemplu, pentru clarificarea situaţiei de compatibilitate sau incompatibilitate între cele două funcţii pe care le deţin în legislatura 2008-2012 ANI mi-a cerut documente privind toate funcţiile pe care le-am deţinut în universitate de-a lungul timpului: fişe fiscale, declaraţii de avere, ş.a.m.d”, a declarat Robu pentru Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse rectorul de la Medicină, Ştefan Drăgulescu, va merge şi el în instanţă. „Când primesc hârtia de la ANI dau în judecată instituţia care a declarat o dată compatibilitatea şi o dată incompatibilitatea. Deci într-un an şi jumătate eu am primit două rezoluţii contrare de la această instituţie. La sfârşitului anului 2009, în urma unor sesizări, am primit de la ANI că funcţia de parlamentar şi rector sunt compatibile. Mai mult, cele două comisii juridice, în special cea a Senatului, formate din oameni eminenţi, au stabilit că cele două funcţii sunt compatibile şi legea nu acţionează retroactiv”, a declarat Drăgulescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite