Timişoara: Jackie Ionescu: "Rectific. Şahtior e de locul nouă la noi după Vaslui şi Craiova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Jackie Ionescu: "Rectific. Şahtior e de locul nouă la noi după Vaslui şi Craiova"
Timişoara: Jackie Ionescu: "Rectific. Şahtior e de locul nouă la noi după Vaslui şi Craiova"

Profesorul Jackie Ionescu a avut un rol important în calificarea celor de la „Poli”, susţinând pe plan psihologic jucători.

Citiţi despre noaptea magică de la Timişoara:

O noapte de milioane ... de euro!
Mircea Lucescu: "Timişoara poate fi suspendată de UEFA!"
Timişoara: Fanii lui "Poli" au sărbătorit până noaptea târziu (GALERIE FOTO)
Timişoara: "Ne-am asigurat un loc în istorie"

Declaraţiile oficialilor de la „Poli”, care susţineau că vor întâlni cea mai bună echipă din Europa, că vor juca împotriva celui mai mare antrenor români, ori că au în faţă o echipă cu un buget incomparabil mai bogat, nu au făcut decât să pregătescă o cădere de pe un cald frumos.

Jucătorii lui Ioan Ovidiu Sabău nu au luat în seamă această lecţie, ci au pus în aplicare cursul predat de profesorul Ion V. Ionescu. Acesta a încercat, din umbră, să schimbe atitudinea jucătorilor, susţinând că Şahtior ar fi fost o echipă de locul şapte în Liga I, că brazilienii minierilor nu sunt în stare să facă un dribling, ori că Mircea Lucescu a avut noroc la câştigarea Cupei UEFA.

Lucescu are metode socialiste

Dacă după egalul de la Doneţk, Jackie Ionescu susţinea că Şahtior e de locul şapte în România. După calificarea bănăţenilor, profesorul e şi mai dur. „Trebuie să rectific. Cred că e de locul nouă, după Vaslui şi Craiova”, a spus antrenorul care a eliminat Celtic Glasgow, în 1980. Acesta nu a rămas dator nici lui Lucescu. „A reuşit să distrugă toţi brazilienii din echipă. A distrus driblingurile lor, fantezia lor, prin metode socialiste, dinamoviste, cazone”, a declarat Jackie Ionescu.

Îşi ia liber pentru următorul meci

Jackie Ionescu nu mai vrea să audă de următorul meci al timişorenilor. Spune că va discuta doar în faza grupelor.  „A fost foarte greu şi obositor meciul acesta pentru mine. La toate declaraţiile demoralizatoare ale ucrainenilor nu a răspuns nimeni. Când eu au spus că ne vor da şapte, eu am spus că ei sunt de locul şapte. Apoi, Srna a spus că îmi arată cupa. Am simţit nevoia să induc o altă stare de spirit. Nu ştiu cât de mult am reuşit”, a încheiat Jackie Ionescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite