Timişoara: Recesiunea i-a văduvit pe judecători de lipici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Recesiunea i-a văduvit pe judecători de lipici
Timişoara: Recesiunea i-a văduvit pe judecători de lipici

Magistraţii se plâng că nu au bani de hârtie de xerox, săpun, capse şi pixuri. Judecătorii timişoreni sunt plini de datorii şi nu au reuşit să îşi cumpere nici grupuri sanitare.

Sărăcie în Palatul Dicasterial din Timişoara. Magistraţii Tribunalului Timiş, care au blocat peste 40.000 de procese în această săptămână, se plâng că nu primesc bani de la buget nici măcar pentru lipici, ace şi capse. În plus, ei măruturisesc că, în ultimii ani, au avut probleme mari pentru că nu au primit bani de dosare, hârtie de xerox sau toner pentru imprimante şi că numai anul trecut au acumulat datorii de peste 100.000 de lei.

Au rămas şi fără zăvoare la uşi
„Din motive de subfinanţare nu au putut fi achiziţionate nici grupuri sanitare, aparate telefonice noi, zăvoare, broaşte cu yală, neoane, caiete, agrafe sau radiere”, a spus Lidia Barac, preşedintele Curţii de Apel Timişoara. Instanţele timişorene au restanţe de peste 50.000 de lei la întreţinere, la serviciile de telefonie mobilă şi nu şi-au plătit datoriile pentru internet şi televiziune.

Datorii de 25.000 de lei pentru timbre
Judecătorii nu au plătit nici timbrele poştale interne sau externe, pentru care au de achitat 25.000 de lei către Poşta Română. În plus, mai au datorii de 17.000 de lei pentru cartuşe de imprimantă şi tonere.
Judecătorii de la Curtea de Apel au plătit din propriul buzunar şi călătoria în Timişoara a unui magistrat al Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Judecătorii au făcut o chetă şi fiecare dintre ei a scos din buzunar câteva sute de lei, ca să nu se facă de ruşine în faţa magistratului care a venit să verifice starea justiţiei din Timişoara.

100.000 - de lei au datorii instanţele timişorene, la finalul lunii august.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite