Reacţii la obligaţia de eliminare a ambrosiei: „Foarte bine dacă e rea”, „Eu am auzit că e bună”, „Nici nu ştiu ce e aia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara a anunţat ieri că „iarba pârloagelor” este periculoasă în această perioadă pentru că produce alergii puternice şi trebuie eliminată de cetăţeni. În caz contrar se acordă amenzi. Printre timişoreni, părerile sunt împărţite.

„Pericolul pe care îl reprezintă extinderea acestei specii îl constituie efectul polenului produs în perioada înfloririi (jumătatea lunii iulie – începutul lunii octombrie) asupra sănătăţii populaţiei, provocând alergii puternice”, au atras atenţia reprezentanţii primăriei.

Municipalitatea le-a cerut şi cetăţenilor să se implice în eliminarea buruienii care produce alergii puternice. Timişorenii nu ştiu însă că potrivit regulamentului de mediu sunt obligaţi să se implice în eradicarea ambrosiei. „Ce e asta? Nu ştiu nici cum arată”, a spus Ioan Moţ, un pescar timişorean de pe malul Begăi.

„Eu am citit că e bună, sau era o vrăjeală?”



O bătrână de 70 de ani din Timişoara susţine că din cunoştinţele ei, ambrosia are un efect benefic, nicidecum dăunător. „Am citit o carte „Ambrosie şi Nectar” că era bună pentru nu ştiu ce leac. Înseamnă că era o vrăjeală ce scria acolo. Ca să şti cum arată trebuie să fii savant botanist”, a spus Dumitra Zamfir, o pensionară din Timişoara (foto sus stânga). Aurelian Aduloaie (foto dreapta) este unul din timişorenii care se adaptează deciziei primăriei şi spune că regula e regulă, iar dacă iarba e periculoasă, trebuie eliminată.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite