Răzvrătire în ultimul plen al CJT: Timișul nu vrea să dea banii înapoi Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima ședință de plen al Consiliului Județean Timiș din acest mandat a avut ca temă principală votarea rectificării bugetului. Consilierii au respins proiectul, nefiind de acord cu o ordonanță a guvernului, de a restitui două milioane de lei

Dornța majorității consilierilor a fost ca suma de două milioane de lei, primiți de la guvern, să nu ajungă înapoi la București. Acesta ar fi fost dorința noului Guvern Ponta, printr-o ordonanță, care a recalculat bugetul și a cerut CJT să restituie cele două milioane de lei, care urmează să fie direcționați pensionarilor în anul 2013.

Este absurd să trimitem banii înapoi la București când vorbim din ce în ce mai mult de descentralizare. Orice ban pentru instituțiile din Timiș este binevenit. Putem folosi acești bani pentru refacerea Centrului Medical de la Buziaș, care a ars, a cărui refacere costă 300.000 de euro. În plus se dorește ca acești bani să fie dați pensionarilor în 2013. Până atunci suntem în 2012”, a declarat Constantin Ostaficiuc, președintel CJT.

Cel mai vehement susținător al al rectificării bugetului a fost Titu Bojin, președintele PSD (reprezentantul noului Guvern USL), care s-a duelat verbal cu Marius Cârceie, consilierul celor de la PNȚCD, care a încercat să argumenteze de ce este bine ca banii de la Guvern să rămână în Timiș.
Consilierii județeni au votat respingerea rectificării bugetului, ca atare și rămânerea celor două milioane în Timiș, cu 17 voturi pentru, 15 împotrivă și patru abțineri.

În final, Titu Bojin a lansat o amenințat că Timișul va avea de suferit de pe urma acestei răzvrăîtiri: “Vă avertizez cu părere de rău că de acum orice plată, chiar pentru partea socială, vor fi blocate. Astăzi ați făcut una din cele mai mari greșeli politicie. Nu se va mai putea face nicio plată. Așa că fiecare își asumă ce a votat. Doresc să se facă public numele celor care au votat contra bugetului”, a spus Titu Bojin, președintele PSD Timiș.

Viorel Sasca, consilier în comisia economică, a explicat că nu există niciun motiv de teamă. “În primul rând, acești bani nici nu au venit. Dacă se ajunge la această situție de a bloca conturile CJT are și alte surese de venituri”, a spus Sasca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite