Război împotriva vagabonzilor: 46 de cerşetori şi oameni ai străzii ridicați din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timișorenii sunt exasperați de numărul mare de cerșetori
Timișorenii sunt exasperați de numărul mare de cerșetori

Poliţiştii locali au organizat, joi seara, o nouă acţiune pentru depistarea şi monitorizarea persoanelor care apelează la mila publică şi a persoanelor fără adăpost din Timişoara. 

De această dată au fost depistate un număr de 46 de persoane care fie cerşeau, fie fac parte din categoria oamenilor străzii. Aceştia au fost identificaţi în Piaţa Victoriei, Piaţa 700, str. Alba Iulia, Piaţa Libertăţii, Parcul Botanic, Piaţa Unirii, zona străzilor Jiul – Republicii, Calea Şagului, Dâmboviţa, precum şi zona Circumvalaţiunii.

În această ultimă locaţie au fost depistate mai multe familii cu copii care au venit din judeţul Satu Mare şi care locuiesc în fostele clădiri IRA, trăind din cerşit, dar şi din căutarea de fier vechi pe care mai apoi îl valorifică la centrele de colectare. Persoanele depistate în stradă au fost predate reprezentanţilor de la Direcţia de Asistenţă Socială, minorii fiind duşi la Azilul de zi şi de noapte pentru copiii străzii de pe str. Ioan Slavici.

Au fost aplicate şi un număr de şase sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991 republicată pentru practicarea cerşetoriei. Un număr de opt dintre aceştia au fost depistaţi în mod repetat apelând la mila publică. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, susțin reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite