Timisoara: Război de gherilă pentru grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Război de gherilă pentru grădiniţe
Timisoara: Război de gherilă pentru grădiniţe

Majoritatea părinţilor au căutat să îşi înscrie copiii la instituţiile din cartierele de blocuri, din apropierea serviciului lor.

La grădiniţele dintre blocuri a fost concurenţă pentru locurile libere, în timp ce la cele din cartierele de case situaţia a stat altfel.

Anna este în prima sa săptămână de grădiniţă. Are patru anişori şi este unul dintre copiii care au fost înscrişi anul acesta la Grădiniţa numărul 26 din Timişoara. Anna a avut noroc pentru că părinţii ei s-au grăbit să îi caute un loc la o grădiniţă bună, aproape de casă. „Am vrut să fie mai aproape de casă şi am venit aici pentru că am ştiut că este o grădiniţă foarte bună. Noi am venit să ne înscriem mai devreme pentru că au fost foarte mulţi care au vrut loc aici”, a spus Jerome Mingasson, tatăl Annei.

În situaţia lor au fost o mulţime de alţi timişoreni care au vânat un loc la o grădiniţă în cartierul în care locuiesc, sau în drumul spre locul de muncă.

Locuri la grădiniţele dintre case

„Au fost foarte căutate grădiniţele din cartierele de blocuri şi din zonele centrale, mai populate, pentru că e normal. Sunt mult mai mulţi locuitori şi părinţilor le este la îndemână să-şi lase copilul la grădiniţă în drum spre muncă”, a spus Silvia Dan, inspector învăţământ preşcolar.

În timp ce unităţile de învăţământ preşcolar ascunse între blocuri au avut de furcă cu o mulţime de timişoreni care au vrut să îşi înscrie copiii acolo, în cartierele de la periferia oraşului sau cartierele de case, concurenţa nu s-a simţit. „Dacă la grădiniţele din cartierele aglomerate nu au mai putut fi înregistraţi copii, nu acelaşi lucru se poate spune despre grădiniţele din cartierele de case, unde mai sunt şi locuri libere”, a continuat Silvia Dan.
În luna iulie, în Timişoara încă mai erau libere 140 de locuri la grădiniţele din cartierele de case.

Concurenţa de la grădiniţă

Locurile la grădiniţele de cartier timişorene au fost suplimentate la maxim, astfel încât să poată fi mai mulţi copii înscrişi. „Avem şi grupe de 33 de copii, când în mod normal ar trebui să fie 25 la o gupă. Au mai rămas, din păcate, şi micuţi care nu au mai putut fi înscrişi”, a spus Felicia Blaga, directoare a Grădiniţei numărul 26 din Timişoara.

Au fost foarte căutate grădiniţele din cartierele de blocuri şi din zonele centrale.
Silvia Dan, inspector

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite