Timişoara: Bănăţenii sunt naşii Rapidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bănăţenii sunt naşii Rapidului
Timişoara: Bănăţenii sunt naşii Rapidului

„Poli” pregăteşte întâlnirea cu Stuttgart, de săptămâna viitoare, în compania Rapidului, echipă care n-a mai învins Timişoara de două sezoane. Actualul antrenor al timişorenilor a îmbrăcat, ca jucător, tricoul giuleştenilor timp de patru sezoane.

De doi ani şi jumătate Rapidul nu a mai reuşit să învingă pe „Poli”. Ultima înfrângere a timişorenilor în faţa giuleştenilor în campionat datează de la sfârşitul lunii februarie din 2007. Mai usturătoare a fost, însă, înfrângerea din finala Cupei, 0-2, care s-a desfăşurat chiar la Timişoara în luna mai a aceluiaşi an.

Acea finală a fost ca un semnal de trezire pentru echipa timişoreană, care a devenit între timp coşmarul rapidiştilor. De atunci s-au înregistrat numai rezultate favorabile bănăţenilor, un egal şi trei victorii pentru „Poli”. „Călăul” Rapidului a fost chiar unul din foştii jucători ai echipei de sub podul Grant. Arman Karamyan n-a apucat să joace prea mult în Giuleşti, însă în ultimele două sezoane a înscris trei goluri împotriva clubului care a renunţat prea uşor la el.

Antrenament pentru Ligă

Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a întâmpinat dificultăţi serioase cu echipe considerate mici, ca Gloria Bistriţa şi Poli Iaşi, iar acum va da piept cu primul adversar de calibru din campionatul intern. „Cu Rapidul este un joc foarte important, mai ales că vine după calificarea cu Doneţk şi două meciuri mai puţin reuşite în campionat. Rapidul a arătat o formă bună în primele două etape, chiar dacă a pierdut cu Urziceniul”, a spus Gheorghe Chivorchian, preşedintele Consiliului Director de la „Poli”.

Oficialul clubului bănăţean este de părere că meciul cu Rapid de mâine trebuie să fie considerat şi o pregătire pentru întâlnirea cu Stuttgart de săptămâna viitoare. „Este foarte aproape meciul cu Stuttgart, iar în partida de vineri trebuie să arătăm că putem face faţă, trebuie să fie ca o pregătire pentru jocul de marţea viitoare”, a declarat Chivorchian.

Rapidiştii nu se tem

Giuleştenii au pierdut în etapa trecută la Urziceni, 0-1, şi vor să-şi refacă moralul cu un rezultat bun pe stadionul „Dan Păltinişanu”. „Timişorenii formează o echipă bună, care joacă în Champions League. Asta nu înseamnă că ne temem de ei, îi respectăm, dar mergem să luăm puncte. Nu ne permitem să pierdem”, a spus Nicolae Manea, directorul tehnic al echipei bucureştene.

Bănăţenii au în cadrul clubului mai mulţi oameni care au trecut şi prin curtea Rapidului. „Au jucat mai mulţi la Rapid, Karamyanii, Vali Bădoi, acum e şi Sabău, însă acest lucru cred că înseamnă doar un plus de determinare pentru ei”, a spus Gheorghe Chivorchian.

Oficialii UEFA au inspectat două zile stadionul

Reprezentanţii UEFA care se vor ocupa de organizarea meciului „Poli” – Stuttgart de marţi au început ieri vizita de lucru la arena „Dan Păltinişanu” şi au încheiat-o abia azi. „Sunt lucruri de făcut, nu lucrări majore, însă necesare şi trebuie să vorbim cu cei de la Consiliul Judeţean, pentru că ei sunt proprietarul stadionului. Problema e că sunt multe de făcut şi trebuie să terminăm în câteva zile, pentru că a mai rămas mai puţin de o săptămână până la meci. Astăzi (n.r. ieri) am stat toată ziua cu cei de la UEFA, iar joi cu siguranţă va fi la fel. Problemele semnalate se vor rezolva, cu siguranţă vom putea juca chiar şi meciuri din grupele Ligii Campionilor pe acest stadion”, a spus Gheorghe Chivorchian, director executiv la „Poli”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite