Rapid - Poli Timişoara, ocazia "răzbunării" pentru Sabău şi elevii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arman Karamyan a învins Rapidul în tur, însă nu mai e la "Poli"
Arman Karamyan a învins Rapidul în tur, însă nu mai e la "Poli"

După două meciuri cu un joc criticat de fani, alb-violeţii au ocazia de a arăta ce pot în faţa unui adversar puternic. Bănăţenii au fost „nuca tare” a echipei feroviare în ultimii trei ani, iar cei care au adus cele mai multe puncte în vest au fost fraţii Karamyan. Ultima victorie a giuleştenilor împotriva alb-violeţilor datează de mai bine de trei ani, din februarie 2007.

În ultimele două sezoane şi jumătate timişorenii au un bilanţ de senzaţie împotriva Rapidului, înregistrând patru victorii şi un egal. O mare contribuţie la aceste rezultate le-au avut fraţii Karamyan, dar în special Arman, cel de care alb-vişinii au scăpat repede. Fratele neglijat de Copos a înscris patru goluri împotriva giuleştenilor în ultimii doi ani, în timp ce Artiom a contribuit cu pase de gol şi evoluţii excelente.

În această pauză de iarnă, lucrurile s-au schimbat radical în lotul timişorean într-un mod care ar putea să-i favorizeze pe giuleşteni. Cei mai ambiţioşi jucători în meciurile directe, fraţii Karamyan, nu mai sunt în echipa alb-violetă, iar timişorenii l-au pierdut şi pe „golgeterul de serviciu”, Gigel Bucur.

Sabău s-ar mulţumit cu un punct


Ioan Ovidiu Sabău, fost jucător la Rapid în trecut, cunoaşte statistica, însă este de părere că aceasta nu mai are nicio relevanţă în momentul în care cele două echipe intră pe teren. „Uneori contează şi tradiţia în astfel de meciuri, însă eu nu mă bazez pe acest lucru, de obicei. M-aş mulţumi şi cu un punct din această partidă, însă din meciurile cu Urziceni şi Rapid mi-am fixat ca obiectiv obţinerea a şase puncte”, a declarat antrenorul bănăţenilor.
„Cred că putem fi consideraţi favoriţi, mai ales că noi am obţinut o victorie de moral în ultima etapă. La fel cum am avut şi noi jucători la lot, au avut şi ei, au şi probleme cu jucătorii accidentaţi, iar Lazăr este suspendat. Nu cred că trec nici ei printr-o perioadă prea bună şi am încredere că putem scoate un rezultat bun”, a mai spus Neluţ Sabău.

Antrenorul alb-violeţilor consideră că ultimele transferuri realizate de adversarul de azi vor fi de bun augur pentru echipa giuleşteană. „Este un mare avantaj că Rapid a reuşit să-i transfere pe Varga şi Bălan, jucători valoroşi pe care i-am fi dorit şi noi. Chiar dacă abia au ajuns la echipă, cred că cei doi jucători pot evolua fără probleme în partida cu noi. Au valoare individuală care le permite să evolueze la nivel înalt, chiar dacă se află la o echipă de o perioadă foarte mică”, a declarat Neluţu Sabău.

De cealaltă parte, meciul România – Israel disputat la Timişoara a fost prilejul unor noi speculaţii în privinţa unor achiziţii ale echipei bănăţene, numele vehiculate de presă fiind George Florescu şi Omer Golan.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite