Rablele abandonate pe domeniul public valorează trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rablele au ajuns să fie "parcate" chiar şi în centrul oraşului
Rablele au ajuns să fie "parcate" chiar şi în centrul oraşului

Închirierea unui loc de parcare în Timişoara costă 12.000 de lei (aproximativ 3.000 de euro) pe an. Datele de la Poliţia Comunitară arată că în oraş sunt 1.000 de rable abandonate care blochează practic câte un loc de parcare.

În plin centrul oraşului vizavi de Hotel Continental „zace” o Dacie 1300 pe pană care ocupă permanent un loc de parcare. Problema parcărilor este una foarte mare în zonă, poliţiştii ridicând în fiecare zi maşini parcate aiurea în apropiere.



O altă rablă stă parcate în apropiere de Piaţa Unirii, în spatele Domului Catolic. Spre periferie situaţia rablelor este şi mai gravă, în special în cartierele mari ale oraşului.



Câteva luni pentru ridicarea unei rable

Legislaţia din România este făcută în aşa fel încât maşinile abandonate pot fi ridicate foarte greu de pe domeniul public. „Procedura este greoaie şi durează câteva luni să ridici o maşină. Legea spune că trebuie să fie abandonată de cel puţin un an. Se face o somaţie, se stă de vorbă cu martorii, apoi se identifică proprietarul se face din nou somaţie. Ridicarea maşinii este ultimul pas”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare, Daniela Seracin.

Rablă abandonată
Rablă abandonată în spatele Domului Catolic
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite