Rablele abandonate în spatele blocurilor ocupă locurile de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile abandonate nu pot ridicate cu uşurinţă
Maşinile abandonate nu pot ridicate cu uşurinţă

Locuitorii din zona Modern se plâng că nu au unde să-şi lase maşinile, mai ales că rablele nu pot fi ridicate. Oamenii au făcut sesizări la Primărie şi la oliţia Comunitară, privind maşinile care nu au fost mutate de un an, fără a avea succes.

Locuitorii din zona Modern se plâng de o problemă specifică în majoritatea cartierelor timişorene: lipsa acută a locurilor de parcare. Cetăţenii au identificat cinci maşini abandonate, care nu au fost mutate de un an, în stare evidentă de degradare, şi au făcut sesizări la Primărie şi Poliţia Comunitară.
„Este din ce în ce mai greu de găsit un loc de parcare şi noi, cei care circulam cu maşinile zilnic, trebuie să ne rupem roţile sau să ne zgâriem maşinile ca să putem parca pe o bordură, lângă un tufiş sau prin ştiu eu ce colţişor pe care îl găsim dacă suntem norocoşi. Eu lucrez zilnic până la 7.00-8.00 seara, ore la care nu se mai găsesc locuri de parcare”, a spus Alexandru Ado, care locuieşte pe strada Lugojului.  

Legea nu îi ajută

În urma constatărilor făcute, poliţiştii comunitari nu au putut interveni deoarece proprietarii au declarat că vehiculele nu sunt abandondate. „Pentru maşinile în privinţa cărora există indicii că ar fi abandonate, Poliţia Comunitară întocmeşte un proces verbal de constatare, se aplică o somaţie pe parbriz în care se solicită ridicarea maşinii în zece zile. Propietarul poate fi amendat cu sume între 1.000 şi 2.000 lei. Maşinile pot fi ridicate însă doar la iniţiativa celor de la Primărie”, a spus Nicoleta Popa, de la Poliţia Comunitară.

În realitate, lucrurile nu sunt atât de simple, iar legea le dă dreptul proprietarilor să îşi păstreze maşinile vechi. Oamenii propun ca soluţie la problema rablelor un program de „curăţenie” asemenătoare cu cele de pe marile bulevarde, de unde s-au ridicat maşinile abandonate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite