Timişoara: RISC Virusul gripei porcine se poate răspândi liber prin spitale pentru că nu se respectă restricţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Normele obligatorii de protecţie împotriva gripei noi impuse de Ministerul Sănătăţii pentru spitale sunt neglijate în multe dintre instituţiile din Timişoara.

Citeşte alte detalii interesante despre evoluţia gripei porcine în capitala Banatului:

La mai toate instituţiile medicale din oraş, foarte mulţi vizitatori intră fără să poarte măşti de protecţie şi nimeni nu le atrage atenţia asupra acestui lucru. Chiar dacă la intrare există afişe ce anunţă oamenii că trebuie să îşi pună mască pentru a intra în spital, prea puţini le iau în seamă.

 

La Spitalul Judeţean din Timişoara, încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de oameni intrau şi ieşeau. Doar câţiva dintre ei au avut bunăvoinţa să se plieze regulilor noi şi au purtat mască de protecţie. Mai grav este că, în holul spitalului, mai nimeni nu purta masca. Reprezentanţi ai instituţiei spun că normele sunt respectate în totalitate, în special pe secţii, doar că nu foarte multă lume ţine cont de ele. „Unii oameni vin cu măşti, alţii nu, dar pe secţii nu intră oricine şi acolo toate cadrele medicale poartă măşti”, a spus Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean.

 

image
image
image

La Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase „Victor Babeş”, acolo unde merg toţi cei care prezintă simptomele gripei noi, acolo unde au fost internaţi pacienţii bolnavi de gripă porcină, acolo unde sunt trataţi toţi cei care suferă de o boală ce poate fi transmisă foarte repede, nu toate cadrele medicale poartă măştile de protecţie. Pacienţii internaţi spun că pe anumite secţii, medicii nu iau măsurile de precauţie care se cer în astfel de situaţii. „Sunt internată cu fetiţa la Boli Infecţioase şi la noi în salon nu au intrat doctorii sau asistentele cu mască”, a spus Roxana Croitoru, pacientă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Conducerea spitalului spune răstit că în spital nu este instaurată carantina: „Nu avem niciun pacient internat, nu există niciun suspect”, a spus Dorin Vancea, managerul Spitalului „Victor Babeş”.                           

 
Situaţia nu este la fel în toate spitalele din oraş. La Spitalul Municipal cadrele medicale poartă măşti atunci când îşi întâmpină pacienţii, ba mai mult chiar le dau acestora măşti de unică folosinţă pentru a le purta cât timp sunt acolo. „Spitalul dă măşti pacienţilor care se prezintă. Mâine primim încă 1.000 de măşti şi mai avem încă 800. Am dat comandă şi pentru cearceafuri de unică folosinţă, care o să fie schimbate după fiecare pacient”, a spus Florin Vlădulescu, şef Unitatea de Primire Urgenţe.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite