Timişoara: Pune la respect şmecherii care îşi fac de cap! (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Tu faci ordine!”, lansată de ziarul „Adevărul de Seară” a stârnit interesul timişorenilor care sunt revoltaţi de pasivitatea Poliţiei.

CITEŞTE şi:

Celulă de criză împotriva infractorilor cu arme de foc

Timişoara a ajuns Micul Bronx cu voie de la Poliţie (SONDAJ)

Şeful Poliţiei Timiş: „Ameninţările cu pistolul sunt un nimic”

Noapte însângerată cu lovituri de cuţit

Război între arabi în Piaţa Unirii

Campania „Tu faci ordine!” se adresează tuturor timişorenilor scandalizaţi de valul de violenţă stradală din Timişoara.  Tot mai mulţi timişoreni au intrat pe site-ul timisoara.adevarul.ro şi au reclamat situaţii incredibile în care sunt implicate autorităţile care protejează şmecherii.

„Este ruşinos şi inadmisibil. Din cauza poliţiei care nu face nimic pe străzi e o junglă. Nu există zi să nu aud înjurături şi ameninţări cu violenţă sau să nu văd bătăi. Într-adevăr situaţia pare scăpată de sub control”, a comentat Milan Mihailovic. „Procurorii nu strâng probe, poliţia se face că îi prinde, iar judecătorii dau drumul şmecherilor. Poliţia nu este de încredere. Suntem toţi păţiţi cu poliţiştii”, a apreciat Gheorghe Dumitraşcu.

Oraşul nu este sigur

Potrivit unui sondaj realizat de ziarul „Adevarul de Seară”, 68% dintre timişoreni nu se simt în siguranţă în oraş. Potrivit cititorilor, şefii Poliţiei Timiş sunt principalii vinovaţi pentru escaladarea violenţei pe străzile Timişoarei. Indulgenţa legii şi educaţia precară se adaugă ineficienţei cu care procurorii şi judecătorii timişoreni îi tratează pe infractori, potrivit cititorilor „Adevărul de Seară”.

Timişorenii deranjaţi de atmosfera nesigură, care doresc să ajute la păstrarea ordinii publice în oraşul nostru, pot arăta că sunt o comunitate care nu acceptă teama de a ieşi pe străzile propriului oraş.  Pe timisoara.adevarul.ro vă puteţi posta opiniile şi puteţi indica vinovaţii. Mesajele vor fi înaintate conducerii Poliţiei Timiş, Poliţiei Comunitare, Parchetului Judecătoriei Timişoara şi Jandarmeriei.

Sondaj: sunt sigure străzile?


Da 32 la sută: dintre cei care au votat în campania “Tu faci ordine!” se simt în siguranţă pe stradă.
Nu 68 la sută: dintre cei care au votat pe timisoara.adevarul.ro nu se simt în siguranţă pe stradă.

Top vinovaţi

1. Poliţia Timiş
Cei mai mulţi votanţi au indicat această instituţie ca responsabilă pentru escaladarea violenţei
2. Indulgenţa legii
Timişorenii consideră că legile privind ordinea publică sunt prea permisive
3. Judecătorii
Pentru eliberarea infractorilor în instanţe şi refuzul de a aresta preventiv
4. Educaţia precară
Atitudinea celor care recurg la violenţă provine din lipsă de educaţie în familie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite