Proxeneții care plasau tinere în Austria și Elveția au picat în plasa polițiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia s-a prostituat în Las Vegas
Femeia s-a prostituat în Las Vegas

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate au anihilat un grup de proxeneți care plasau fetele pentru a practica prostituția în Elveția și Austria.

Grupul organizat le obliga pe tinere, unele dintre ele minore, să se prostitueze în diferite locații din Timișoara, iar apoi, în funcție de performanțe, erau trimise în Occident. Polițiștii de la crima organizată au depistat și reținut doi bărbați care încercau să treacă prin Punctul de trecere al frontierei Cenad cu două tinere, acestea din urma fiind obligate să practice prostitutia în Austria.

Unul dintre cei doi suspecți este chiar cetățean austriac și este administratorul a două bordeluri din Austria, fiind condamnat de autoritățile austriece în cursul anului 2007 pentru trafic de persoane și vătămare corporală.
Acesta ținea permanent legătura cu ceilalți membrii ai grupării infracționale din România și avea rol în supravegherea tinerelor în bordelurile administrate și colectarea banilor de la acestea, după care trimitea banii în România prin sistem bancar ori îi înmâna direct membrilor grupului din România.

Proxenetul a folosit două autoturisme pentru transferul celor două tinere tocmai pentru a nu ridică suspiciuni autorităților în frontiera, urmând ca din Mako
să le transporte singur fetele cu autoturismul său.

A fost reținută și o urmărită internațional

Concomitent cu acțiunea de la Cenad, în Timișoara s-a reușit prinderea unei alte persoane care suspectată de aderare la gruparea infracțională organizată specializată în traficul de persoane obligate să se prostitueze, rolul acestuia era în ași folosi cunoștințele în domeniul tehnicii de calcul și promovarea celor două bordeluri din Austria. Avea și rolul de persoană interpusă pentru transferul banilor din Austria către România tocmai pentru a nu ridica suspiciuni cu privire la destinația sumelor de bani.

În cursul acestei zile cei doi suspecți vor fi prezentați Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, în cadrul cercetărilor care se efectuează fața de aceeași suspecți, s-a reușit prinderea unei femei de 50 de ani, urmărită internațional, condamnată la patru ani, închisoare pentru înșelăciune, în anul 2006. De șase ani se sustrăgea executării pedepsei și avea rolul în cadrul grupului infracțional de a supraveghea tinerele care se prostituau, colecta banii de la clienți, posta anunțuri de racolare ale acestora la mica publicitate și plasa tinere în străinătate.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite