Protestul împotriva preţurilor la benzină şi motorină a ajuns la Timişoara: şoferii au alimentat de un leu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul a durat aproape o oră şi a avut loc pe Calea Aradului. Cei 25 de şoferi au dat peste cap activitatea benzinăriei, mai ales că au plătit cantităţile de benzină şi motorină cu monezi de un ban şi cinci bani.

Şoferii protestatari au avut grijă să nu se grăbească la alimentare. Astfel, chiar dacă majoritatea nu au alimentat cu mai mult de un leu, timpul petrecut în benzinărie a dus la crearea de cozi. Angajaţii benzinăriei au vrut să închidă casele de marcat, însă vociferările oamenilor a învins. Astfel, au fost nevoiţi să numerele multe monede de un ban şi cinci bani.

Primul şofer protestatar a alimentat de un leu, al doilea dintre ei a fost ceva mai generos şi a scos din buzunar 10 lei pentru carburant, iar restul protestatarilor nu au avut de plată mai mult de un leu, evident totul cu monede cât mai mici şi cât mai multe.

"La ce profituri enormale au benzinăriile eu cred că nu se poate supăra nimeni pe noi. Nu vreau să fiu Robin Hood, pur şi simplu vreau să fiu respectat ca şi cetăţean. Preţul la carburanţi a explodat dintr-o dată. În curând o să ne facem plinul la rezervor în Serbia sau Ungaria. Cineva trebuie să oprească hoţia asta", a spus Gabriel Nemeth, unul dintre participanţi.

Protestul i-a afectat şi pe clienţii obişnuiţi ai benzinăriei, care au fost nevoiţi să se întoarcă după o oră. Protestatarii au anunţat că protestul inedit va continua şi zilele viitoare.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite