Protestul societăţii civile din Timişoara: "Multinaţionalele vor să beneficeze de facilităţi fiscale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Liseţchi şi Mihaela Veţan
Mihai Liseţchi şi Mihaela Veţan

Legea Antreprenoriatului Social, iniţiat de senatorul PSD Iulian Iancu, este contestat vehement de organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile din Timişoara

Mai multe organizaţii neguvernamentale şi membrii ai societăţii civile din Timişoara aui lansat un protest fără precedent faţă de un proiect de lege privind Legea Antreprenorului Social. Aceştia susţin că adoptarea acesetei legi, în forma propusă de senatorul Iulian Iancu, va favoriza multinaţionalele.

Aceştia vor putea beneficia de facilităţi fiscale, fonduri de la buget, vor putea face achiziţii, dacă acest proiect este aprobat. Se va pune întrebarea dacă o firmă multinaţională crează locuri de muncă are caracter social activitatea sau nu? În fapt se crează avantaje sociale pentru că acei oameni au o slujbă”, a spus Mihaela Veţan, reprezenta Asociaţiei Cries.

"Economia socială este altceva decât economia de piaţă"

Reprezentanţii ONG-urilor au afirmat că în nicio ţară europeană nu există o lege care să reeglementeze activitatea economiei sociale. „Economia socială este altceva decât economia de piaţă. În rândul întreprinderilor sociale din România sunt incluse 20.000 de ONG-uri, 1.600 de cooperativele şi 3.000 de case de ajutor reciproc a salariaţilor”, a declarat Mihai Liseţchi, ca reprezentant al societăţii civile din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite