Protest la catedrală: timişorenii sunt chemaţi să-l susţină pe mitropolitul Corneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe internet ciruclă o scrisoare deschisă prin care timişorenii, nemulţumiţi de decizia Sfântului Sinod de a-i retrage semnătura mitropolitului Nicolae Corneanu, sunt chemaţi la protest, astăzi de la ora 18.00, în faţa Catedralei Mitropolitane.

„Vă chemăm și pe calea aceasta, să lasați la o parte teama și să veniți! Numai uniți putem birui! Dacă vă eschivați prin orice fel de motivație sunteți vinovați de cele ce se întâmplă acum și după aceea se vor statornicii! Acum ori niciodată!”, sună anunţul postat pe un blog timişorean. Potrivit sursei citate, organizatorii protestului speră să întoarcă decizia Patriarhiei Române. „Este foarte important să fim uniţi, acum, când Răutatea încearcă să ne lovească şi în suflet, uitând că acesta e nemuritor, aşadar foarte tare, cu adevărat de neînvins. Mitropolitul nostru nu-şi pierde NICIO CLIPĂ nădejdea în Cel de Sus. Prin seninătatea şi răbdarea sa fără margini ne îndeamna să fim puternici, uniţi, de neclintit. Acest precedent ignobil ivit în Biserica noastră trebuie răsturnat, prin dreapta decizie a Patriarhiei Române, la cererea noastră scrisă, argumentată onest şi ferm”, mai arată anunţul postat pe blogul care cheamă oamenii la protest.

În tot acest acest timp, Patriarhia Română îi invită pe oameni la calm. „Clericii şi mirenii creştin-ortodocşi care se erijează în susţinători ai Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului sau ai Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, sunt îndemnaţi la calm şi rugăciune pentru a se evita duhul de tulburare care dăunează vieţii Bisericii şi imaginii ei în societate”, arată comunicatul Patriarhiei Române.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite