Protest anti-ACTA la un liceu din Timişoara: „Vor să pună sub control singurul lucru liber de pe planetă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara s-au alăturat protestelor împotriva noii legi Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA)

Iniţiativa a pornit de la Harald Weisz şi Lucian Pană, ambii elevi în clasa a XII-a la liceul „Nikolaus Lenau”. Ei au cerut şi primit acceptul direcţiunii pentru a populariza în rândul colegilor efectele noii legi ACTA. „Copiii cred că li se îngrădesc drepturile şi vor să îşi exprime poziţia. Le-am permis să se ducă prin clase şi să îi informeze şi pe ceilalţi elevi despre efectele ACTA”, a declarat Elena Wolf, directoarea liceului „Nikolaus Lenau”.



GALERIE FOTO

Harald Weisz şi Lucian Pană realizat o serie de flaiere, pe care le-au împărţit prin liceu, iar apoi au intrat din clasă în clasă pentru a prezentat un film luat de pe internet, care a fost realizat de controversatul grup Anonymous.

Există în Timişoara mai multe grupuri împotriva ACTA. Şi noi ne-am informat să vedem despre ce este vorba şi ce înseamnă ACTA. Nu ne deranjează neaparat faptul că nu vom mai putea downloada filme, muzică sau jocuri. Până la urmă astea sunt ilegale şi se justifică. Aici este vorba de încălcarea spaţiului personal, a drepturilor omului, ei dorind să se limiteze libertatea de exprimare”, a spus Harald Weisz.

Tinerii de la „Lenau” vor participa sâmbătă şi la mitingul anti-ACTA care se va desfăşura în Piaţa Victoriei din Timişoara.

„Internetul a fost singurul lucru liber de pe planetă. Acum se doreşte să se pună sub controlul unora. Problema este că totul se face prin spatele oamenilor, fără să fie informaţi. Până la urmă internetul fără oameni nu există”, a afirmat Lucian Pană.
 

Protest anti-ACTA la "Lenau"
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite