Protest extrem la Timişoara: Revoluţionarul Ion Dolca a intrat în greva foamei, în faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Forumului Revoluţiei s-a postat în faţa Prefecturii din Timişoara, susţinând că va rămâne în greva foamei cât îl ţin puterile

Ion Dolca şi-a făcut apariţia în faţa Prefecturii cu pancardă agăţată la gât pe care scrie „Greva foamei”. Revoluţionarul susţine că a recurs la acest protest considerând că nici guvernul USL nu a dorit să rezolve problemele revoluţionarilor. Preşedintele Forumului Revoluţiei a mai fost în greva foamei, alături de colegii săi, şi iarna anului trecut, când mai mulţi revoluţionari au ajuns la spital.

În decembrie 1989 am luptat ca România să fie un stat liber şi democratic. Noi nu suntem asistaţi social. Legea aceea este o lege recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptători care au contribuit la victoria revoluţiei. Protestez împotriva guvernului USL, împotriva actualei clase politice, care nu este interesată de drepturile revoluţionarilor. Am intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva impostorilor deveniţi revoluţonari care au primit carnete peste noapte”, a declarat Ion Dolca.



Revoluţionarul îi acuză pe guvernanţi că nu au nicio intenţie de a reda indemnizaţiile tăiate anul trecut de Guvernul PDL.

Prin articolul 18 din legea 410, din 2011, s-a sistat un drept consfinţit de o lege a recunoştinţei faţă de cei care au contribuit la victoria Revoluţiei române. Se anulează un drept copiilor de eroi martiri şi luptătorilor. Nu există voinţă politică să ni se redea drepturile”, a mai spus Dolca.

Acesta speră ca zilele viitoare să vină şi alţi revoluţionari alături de el. „Eu sunt crescut la munte, nu mi-e teamă că vine frigul. Stai aici până pic jos, până pot. Sper să vină şi alţi revoluţionari aici, dar din păcate la Forumul Revoluţiei majoritatea au peste 60 de ani şi suferă de diverse boli”, a mai declarat Ion Dolca.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite