Protest la Timişoara în Duminica Rusaliilor: credincioșii au format un lanț uman în fața Catedralei GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioșii ortodocși au format un lanț uman în Duminica Rusaliilor
Credincioșii ortodocși au format un lanț uman în Duminica Rusaliilor

După slujba din Duminica Rusaliilor, o parte din credincioșii ortodocși au rămas să protesteze în fața Catedralei din Timișoara, pentru susținerea mitropolitului Nicolae Corneanu. Enoriașii spun că vor ieși și duminica viitoare, iar proteste vor continua până în toamnă.

Protestele credincioșilor ortodocși continuă pentru susținerea mitropolitui rămas fără drept de semnătură după decizia Sfântului Sinod, de la sfârșitul lunii trecute. Enoriașii spun că nu vor înceta proteste decât după ce Nicolae Corneanu va fi repus în dreturi.

Noi nu ne-am plictisit și nici nu ne vom plictiosi, pentru că nici mitropolitul nu s-a plictist de noi o viață întreagă. Nicolae Corneanu este bine și vă transmite salutări și vă mulțumește că sunteți alături de el. Numai biserica ne-a mai rămas, așa că nu ne vom da bătuți”, a spus Viorica Bălteanu, cea care a organizat protestul.



VEZI GALERIE FOTO DE LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ

Protest în fața Catedralei

"Nici la începutul Revoluției nu au fost mai mulți oameni"

Enoriașii care au ieșit din bisercă s-au luat de mâini și au format un lanț uman. Printre cei care au ținut să fie alături de mitropolit au fost și Traian Orban, președintele Memorialului Revoluției, avocatul Petre Petrișor sau Florian Mihalcea, președintele societății Timișoara.
Protestul continuă și va continua atâta timp cât este necesar. Nu vom înceta. Vor urma și alte forme de protest, desigur totul în legalitate. Nu putem să acceptăm ceea ce s-a întâmplat.  Până la urmă cred că lucrurile vor reintra pe făgaș normal”, a declarat Florian Mihalcea.



Chiar dacă numărul credincioșilor care au participat la protestul de la Catedrală nu a fost unul prea mare, oamenii cred că e de abia începutul. “Nici la Revoluție nu au fost mai mulți la început. Noi vom fi aici în fiecare duminică”, a spus unul dintre participanți.

După spusele organizatorilor, există șanse mari ca mitropolitul Nicolae Corneanu să reprimească dreptul de semnătură, însă acest lucru nu se va putea întâmpla decât în toamnă, când va avea loc ședința Sfântului Sinod.
 

Protest în fața Catedralei
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite