FOTO Prostituţie sub ochii legii: fenomenul sexului contra bani a fost scăpat din mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerele care se vând pe bani reprezintă o adevărată industrie
Tinerele care se vând pe bani reprezintă o adevărată industrie

Tinerele dornice de câştiguri şi-au refăcut apariţia în marile oraşe din Banat. Damele spun că sunt forţate de sărăcie să îşi vândă trupul, în timp ce autorităţile dau nepăsătoare din umeri. În lipsa unor legi clare şi a interesului instituţiilor abilitate să controleze fenomentul, în reşedinţele de judeţ din Banat şi nu numai şi-au refăcut apariţia prostituatele.

Mai multe ca niciodată, damele de companie au luat cu asalt centurile şi zonele industriale. Cum buzunarul românului a ajuns mai gol din cauza crizei, fetele care se vând pe bani au ajuns să ofere şi discounturi de preţ, pe când riscul îmbolnăvirii rămâne la fel de ridicat.

CLICK AICI PENTRU O FOTOGALERIE CU PROSTITUATELE DIN TIMIŞOARA

Peştii care asigură protecţia fetelor câştigă în medie, chiar şi 80 la sută din câştigurile damelor de companie, dar riscurile asumate sunt mult mai mari. "În cazul tinerelor care sunt surprinse prostituându-se nu putem decât să le amendăm contravenţional, însă dacă nu plătesc sancţiunea nu riscă nimic penal", a spus Marinela Apostolache, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Timiş.



Autorităţile din domeniul sanitarn sunt conştiente de riscurile la care se expune populaţia prin frecventarea prostituatelor, dar măsurile de reglementare întârzie să apară. O scuză ar fi că damele de companie nu pot fi forţate să se prezinte la un control medical. "Ca şi în cazul cerşetorilor, susţinerea fenomentului de sex pe bani nu face altceva decât să susţină această industrie. Oferindu-le bani, prostituatele vor ajunge să considere că merită să nu îşi caute un loc de muncă adecvat, iar tot mai multe dame vor sta la marginea drumului", a declarat psihologul Alexandru Puşcaş.

Tinerele care se vând pe bani reprezintă o adevărată industrie

Noul cod penal nu mai pedepseşte prostituţia

Prostituatele nu mai sunt condamnate la închisoare ci doar amendate. Conform articolul 211, din Codul Penal la alin. 1 si la alin. 2, doar peştii lor pot fi condamnaţi la închisoare între 2 şi 7 ani pentru "determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei".

Tinerele care se vând pe bani reprezintă o adevărată industrie
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite