Prostituatele şi consumatorii de droguri au rămas fără referendumul de la Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilii din Caransebeş nu vor prostituate şi droguri în oraşul lor
Edilii din Caransebeş nu vor prostituate şi droguri în oraşul lor

Referendumul împotriva prostituţiei şi a drogurilor, propus de consilierii locali, nu a primit undă verde de la Guvern. Primarul Marcel Vela spune că a dorit să consulte populaţia care să se pronuţe asupra iniţiativei de legalizare a celor două infracţiuni.

Tribunalul Caraş Severin a interzis organizarea referendumului care viza propus de consilierii locali din Caransebeş. Motivul a fost unul extrem de simplu . „La dosar nu există hotărârea de guvern în baza căreia să se dispună şi procedurile necesare organizării referendumului local”, se arată în hotărârea Tribunalului Caraş Severin, care a refuzat să pună în practică hotărârea consiliului local.

„Noi am votat organizarea referendumului în consiliul local, însă guvernul nu a dat hotărâre prin care să aloce fonduri şi să stabileacă cadrul clar al organizării referendumului”, a spus primarul Marcel Vela.

Consilierii locali din Caransebeş au votat, la sfârşitul lunii octombrie, în unanimitate, organizarea pe data de 6 decembrie a unui referendum local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la legalizarea prostituţiei şi a dezincriminării consumului de droguri uşoare.

Demersul autoritatilor locale din Caransebes vine după ce Patriarhia Română s-a declarat deja împotriva propunerii de legalizare a prostituţiei şi consumului de droguri uşoare, înaintate de comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale si demografice.

Un raport al comisiei prezidenţiale amintite propune dezincriminarea consumului de droguri şi a sexului comercial, ca soluţii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostituţiei şi răspandirii infecţiei cu virusul HIV.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite