Prostituatele şi cerşetorii din Timişoara, condamnaţi la prestări de munci în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituatele care nu plătesc amenzi vor muncii în folosul comunităţii
Prostituatele care nu plătesc amenzi vor muncii în folosul comunităţii

Cele mai multe cazuri de sancţiuni neplătite pentru contravenţii sunt cele pentru apelarea la mila publicului, atragerea de persoane pentru a întreţine releţii sexuale contra unor sume de bani şi consum de alcool pe domeniul public.

Biroul Juridic din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Timişoara informează că, în anul 2012, au fost formulate un număr de 180 de cereri, în tot atâtea dosare, pentru înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale cu prestarea unei activităţi în folosul comunității.

Dintre acestea 23 au fost câştigate, iar 167 se află încă pe rolul instanţelor de judecată.

Cele mai multe cazuri rămân cele legate de sancţiuni neplătite pentru contravenţii precum apelarea la mila publicului, atragerea de persoane pentru a întreţine releţii sexuale contra unor sume de bani, consum de alcool pe domeniul public, depozitarea de deşeuri pe domeniul public şi pe spaţiul verde.

Trebuie mentionat faptul că doar într-un singur caz contravenientul are domiciliul în Timişoara. Ceilalţi contravenienţi sunt din alte localităţi ale ţării, iar decizia de prestare a muncii în folosul comunităţii a fost transmisă, conform legii, primăriilor din localităţile de domiciliu.

”Spre exemplu, pentru H. Rareş, din Zărneşti, judeţul Braşov, care a primit mai multe sancţiuni de la poliţiştii locali, în valoare totală de 1.550 lei, instanţa a decis prestarea a 31 de ore de muncă în folosul comunităţii în localitatea de domiciliu. În aceeaşi situaţie este şi G. Teodor, cu domiciliul în comuna Margău, judeţul Cluj, care a primit mai multe sancţiuni şi nu are bunuri pe numele său în localitatea de domiciliu. Acesta ar trebui să presteze 11 ore de muncă în folosul comunităţii în schimbul sancţiunilor în valoare de 550 lei”, a declarat Dana Seracin, purtător de cuvânt la Poliţia Locală.

Aceste procese au vizat sancţiuni aplicate în anii trecuţi, fiind soluţionate în acest an ca definitive şi nefiind singurele amenzi primite de aceste persoane.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite