Proprietarii de hidrobiciclete sunt revoltaţi: „Se vrea monopol pentru bărcile cu motor pe Bega"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitănia Portului Timişoara vrea să interzică "lebedele" pe Bega
Căpitănia Portului Timişoara vrea să interzică "lebedele" pe Bega

Patronii firmelor care închiriază hidrobiciclete în Timişoara susţin că ei au respectat toate indicaţiile în timpul festivalului Bega Bulevard. Aceştia spun însă că nu există justificare pentru cei care merg cu cu viteze mari pe canal

Patronii firmelor care închiriază hidrobiciclete pe canalul Bega sunt nemulţumiţi de mustruluirea primită din partea comandantului Portului Timişoara, cât şi de anunţul acestuia, prin care hidrobicicletele vor fi interzise de anul viitor.

„Anul viitor îi dăm drumul la navigaţie şi nu mai au ce căuta hidrobicicletele. I-am lăsat până acum, să fie mişcare pe Bega. Există un plan al primăriei pentru crearea unui golfuleţ, unde se vor putea plimba hidrobicicletele”
, a declarat Alxandru Bărboi.

Anunţul a venit după ce la festivalul Bega Bulevard, care a avut loc week-end-ul trecut la Timişoara, hidrobicicliştii au fost acuzaţi că nu au respectat regulile şi s-au plimbat pe Bega în timpul manifestărilor organizate de Primărie.

În replică, reprezentanţii firmelor care deţin hidrobiciclete, susţin însă că au respectat toare regulile la Bega Bulevard.

Noi am respectat orice nu s-a cerut în timpul festivalului Bega Bulevard. Am fost cooperanţi. Am fost rugaţi să ne restrângem activitatea şi să nu face închirireri în anumite ore, când au existat curse, regata de canotaj sau cursa răţuştelor pe Bega. Toţi care au plecat cu hidrobiciclete avea veste de salvare încât să nu existe niciun pericol”, a declarat Ciprian Matei, patronul unei firme de închiriere de hidrobiciclete.

Mai mult, cei cu hidrobiciclete susţin că se intenţionează ca bărcile cu motor să pună monopol pe Bega.

Marea problemă este că s-a circulat pe bega cu vizete nejustificat de mari pentru spaţiul respectiv. Înţeleg că a fost festival. Dar nu poţi frustra timişorenii care vor să se plimbe pe Bega în detrimentul celor şase care au bărci cu motor. Mulţi ar fi vrut să iasă dar nu au avut curaj. Indiferent ce eveniment a fost, nu se poate circula cu 50-60 de kilometri pe oră. Sper să nu se creeze un precedent trist, dar se pare că se vrea monopol pentru bărcile cu motor pe Bega”, a mai spus Ciprian Matei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite