Promoţii şi reduceri la concediile de iarnă pentru timişoreni. Vezi care sunt cele mai căutate oferte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Chiar dacă bugetul familiei este încă afectat de criză, reduceri de salarii şi alte probleme de la locul de muncă, reprezentanţii agenţiilor de turism din Timişoara spun că bănăţenii pun mare preţ pe relaxarea în sezonul de iarnă şi au început deja să îşi rezerve locurile la staţiuni de schi din Austria sau pentru băi termanele în weekenduri prelungite în Ungaria.

„Spa-urile şi staţiunile de schi au început o campanie puternică de promovare a destinaţiilor turistice aflate la o distanţă de până la 1.000 de kilometri. Ţinând cont că acum, odată ieşiţi din România, există şi autostradă până la majoritatea destinaţiilor, singurul impediment pentru mulţi dintre noii noştri clienţi au fost preţurile. Acum avem combo-uri, în sensul că dacă doi părinţi au plătit pentru un concediu de şapte zile în Austria, atunci noi oferim şedere şi masă gratuită pentru copilul familiei. Astfel, reducerea e de cel puţin 200 de euro, iar adulţii scot din buzunar până în 500 de euro", a spus Aurelia Costache, manager la una dintre cele mai mari agenţii de turism din Timişoara.

Preţuri în staţiuni

Vecinii noştri ungari rămân şi ei o ţintă pentru turiştii timişoreni. După ce bazinele au fost pline pe perioada verii, multe dintre staţiunile care deţin bazine acoperite au lansat promoţiile de toamnă-iarnă. „Pe lângă preţurile sensibil mai mici pentru perioada friguroasă a anului, avem o serie de staţiuni care oferă tombole cu premii atractive. Premiile oferite sunt pachete turistice pentru Crăciun şi Revelion. Aceste concursuri chiar au trecere la public. O altă promoţie ţine de numărul persoanelor care vizitează complexurile. Astfel, cu cât familia e mai mare, cu atât reducerea creşte. O zi în staţiune costă în jur de 5.000 de forinţi, de persoană, în preţ fiind inclusă şi o gustare, respectiv un suc, o bere sau o cafea", a spus Eugen Domocoş, agent de vânzări. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că majoritatea promoţiilor sunt valabile până la finalul lunii.

Turismul din Banat „merge" mai greu

Reprezentanţii agenţiilor de turism din Banat spun că timişorenii sunt interesaţi de escapade de weekend care să aibă loc în imprejurimi. „Şi Banatul are potenţial, însă marea problemă este că o serie de proprietari de pensiuni şi cabane nu au contracte cu agenţiile de turism. Astfel, clienţii trebuie să îşi rezolve cazarea pe cont propriu, iar acest lucru e un mare impediment, mai ales că o serie de pensiuni nu au un site. Un alt dezavantaj îl reprezintă lipsa locurilor pentru ski. Peisajul nu e suficient", a mai spus Eugen Domocoş. O noapte de cazare pe Muntele Mic costă între 75 şi 150 de lei, de persoană, micul dejun fiind inclus în preţ.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite