Promit trei parcări subterane, dar de doi ani nu au reuşit sa făcă nici măcar una

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrarea Domeniului Public (ADP) Timişoara vrea să se asocieze cu o firmă americană dispusă să construiască în zona centrală trei parcări subterane. ADP a făcut exact acelaşi lucru în urmă cu doi ani, iar tot ce s-a reuşit până acum este o groapă imensă. 

ADP a pregătit un proiect prin care propune asocierea cu firma americană Walco-Monceau Group, care este dispusă să investească 30 de milioane de euro pentru construirea unor parcări subterane în zona centrală a oraşului. ADP vrea însă să concesioneze direct, fără licitaţie, terenurile de sub Parcul Botanic, Punctele Cardinale şi bulevardul IC Brătianu (de la Banca Naţională-Centrul Civic- până la Piaţa Victoriei). Proiectul va fi discutat astăzi în Consiliul Local. 

Parcare făcută din vorbe

O mişcare similară a făcut ADP şi în urmă cu doi ani, când a concesionat Constructimului un teren de lângă noul sediu al Finanţelor pentru construirea unei parcări subterane. „Lucrarea va fi gata într-un an”, promiteau atunci autorităţile. Au trecut aproape doi ani şi lucrarea este înţepenită după ce un an a durat numai mutarea unei conducte de gaz depsre care nimeni nu ştia că există şi obţinerea autorizaţiei. La toate astea s-au adăugat lucrările neprevăzute de consolidare, astfel că acum în Piaţa 700 nu se poate vedea decât o groapă mare şi plină de noroi. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite