Promenada lui MRU la Timișoara s-a încheiat în huiduielile unui grup de revoluționari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu la promenadă în centrul Timișoarei
Mihai Răzvan Ungureanu la promenadă în centrul Timișoarei

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, alături de membrii Societății Timișoara, la “promenade eșarfelor albe”, care a avut loc în Piața Victoriei GALERIE FOTO

Vizita lui Mihai Răzvan Ungureanu, peședintele Inițiativei Civice de Centru Dreapta, în capitala Banatului, s-a încheiat cu promenada din centrul Timișoarei, alături de intelectualii orașului în frunte cu membrii Societății Timișoara. La eveniment a fost invitat și primarul Nicolae Robu, în calitate de profesor universitar, dar acesta nu și-a făcut apariția. “Îl invităm pe domnul Robu să vină alături de noi la promenada împotriva plagiatului. Este și un miting antiplagiat. Vrem să arătăm că societatea timișoreană are anticorpi împotriva hoților”, a spus Daniel Vighi, unul din membrii Societății Timișoara.



GALERIE FOTO

Marșul spre Piața Victoriei a pornit de la Casa Adam Muller Gutennbrunn, acolo unde Mihai Răzvan Ungureanu și-a prezentat platforma în fața unei săli arhipline. Cele aproximativ 400 de persoane au traversat civilizat intersecțiile, trecând doar pe locurile permise și așteptând culoarea verde a semafoarelor, fără să fie însoțiți de jandarmi, și au ajuns în centrul Timișoarei.

Pentru acest miting, Societatea Timișoara a avut autorizație de la primărie, iar manifestanții au trecut la promenadă, cu Mihai Răzvan Ungureanu în frunte.

Conform programului, s-au făcut două ture de centru, timp în care MRU s-a oprit de fiecare dată să vorbească cu cei care au dorit acest lucru. La ultima tură, Ungureanu a fost îndemnat să se oprească la troița ridicată în memoria celor dispăruți în timpul Revoluției din decembrie 1989, care se află în fața Catedralei.

Acesta a fost momentul în care un cetățean s-a apropiat și a adresat înjurii spre Mihai Răzvan Ungureanu și ceilalți participanți la promenadă. Jandarmii au intervenit rapid și l-au evacuat pe cetățeanul turbulent.

Ajunși înapoi pe platoul din fața Operei, manifestanții au fost așteptați de același grup de revoluționari care au protestat o iarnă întreagă împotriva lui Băsescu, iar unii dintre ei fiind susținători declarați ai USL. Aceștia au întrerupt și prima promenadă a intelectualilor din Timișoara.

Totul s-a rezulmat la huiduieli și înjurături, pentru că jandarmii au format un  cordon, iar polițiștii în civil l-au înconjurat imediat pe Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a-l proteja.

Doi dintre revoluționari i-au cerut lui MRU să se oprească și să vorbească cu ei, iar președintele Inițiativei Civice de Centru Dreapta a acceptat să discute.

Păzit de forțele de ordine, Mihai Răzvan Ungureanu i-a ascultat pe revoluționari, iar apoi acesta le-a răspuns cu calm. În final, revoluționarii s-au arătat chiar mulțumiți: “În multe puncte suntem de acord cu dumneavoastă. De ce nu veniți să stați de vorbă și cu noi. Eu personal nu am făcut parte din niciun partid”, a spus unul din revoluționari.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost condus de admiratorii săi până la intrarea în Hotel Timișoara, unde acesta era cazat, iar mitingul a luat sfârșit. Reprezentanții Societății Timișoara susțin că vor mai fi asemenea "promenade în favoarea democrație și a statului de drept".

MRU la Timișoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite