Proiectul european de 10 milioane de euro pentru Piaţa Operei a fost pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea timişoreană a depus un proiect de obţinere a unei finanţări europene pentru modernizare a Pieţei Operei, cea mai importantă zonă pietonală din oraş. Potrivit siteului www.agenda.ro, proiectul a fost respins.

Primăria Timişoara a depus proiectul la ADR Vest pentru obţinerea unei finanţări de peste 10 milioane de euro, bani cu care ar fi trebuit să se schimbe complet Piaţa Operei. Încă din faşă proiectul a iscat controverse din cauza clădirii de sticlă. Au fost voci atunci care au avertizat că proiectul poate fi pierdut din cauza „acvariului”.

Greşeli de proiectare

Potrivit sursei citate, reprezentanţii primăriei susţin însă că altul este motivul respingerii proiectului şi anume studiul de fezabilitate nu a fost întocmit corespunzător de proiectant. Studiul costă 220.000 de lei dintre care Primăria Timişoara a plătit 175.000. „Ne-am îndreptat împotriva proiectantului pentru a recupara plăţile necuvenite, adică suma achitată pentru plăţile necuvenite”, a declarat şeful Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara, Aura Junie pentru sursa citată. Reprezentantul primăriei a mai spus că se vor căuta alte surse de finanţare pentru modernizarea centrului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite