Proiectul de 10 milioane de euro pentru Piaţa Operei, pierdut din cauza „acvariului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara a depus o cerere de finanţare pentru modernizarea celei mai importante zone pietonale din oraş. Surse din cadrul comisiei care a verificat proiectul susţin că planul a fost întocmit pe genunchi, fără a fi rezolvate problemele arzătoare ale zonei.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat că proiectul de 10 milioane de euro a fost pierdut din cauza firmei care a întocmit studiul de fezabilitate, una din cele mai renumite societăţi din domeniu. „Ne vom îndrepta împotriva firmei pentru recuperarea banilor” a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Surse din cadrul comisiei de verificare a proiectului susţin însă că unul din motivele care a cântărit greu în respingerea documentaţiei a fost nerezolvarea problemei „acvariului”, care nu permite vizibilitatea spre castelul Hunieade, parte din proiect.

"Nu au făcut studiu de trafic"

Aceleaşi surse au mai confirmat că un alt motiv al respingerii proiectului a fost întocmirea lui pe genunchi. „Parcarea de la Modex urma să fie desfiinţată, dar nu se venea cu o soluţie pentru alte locuri de parcare. Nu s-a realizat un studiu de trafic şi nici nu s-a luat în calcul reabilitarea clădirilor istorice. Nu ştiu dacă asta e din cauza primăriei, care nu a solicitat în caietul de sarcini sau firma nu a respectat cerinţele primăriei”, a mai spus sursa citată. „Nouă nu ne-a venit aşa o veste. Concluzia este foarte clară că pentru analiza cost-beneficiu a fost descalificată cererea. Nici măcar o referire nu se face la clădirea aceea de sticlă. Nu scrie nimic nici de studiul de trafic nici de parcări. Studiul de trafic s-a făcut şi a fost considerat bun. Sunt zvonuri care nu au nimic de a face cu realitatea”, a spus şeful Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara, care gestionează proiectul, Aurelia Junie.

„Acvariul trebuie să dispară”


„Clădirea de sticlă din centru este o monstruozitate. Trebuie să dispară”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Ideea este împărtăşită de majoritatea opiniei publice, dar şi de alte autorităţi. Inclusiv arhitectul care a proiectat clădirea este nemulţumit de construcţie. Cu toate acestea, clădirea construită ilegal nu poate fi demolată pentru că proprietarii clădirii au mers în instanţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite