Proiectele Timişoarei din 2011: stradă subterană la Michelangelo şi transport în comun pe Bega

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru anul viitor Primăria Timişoara are trei proiecte importante pe infrastructură
Pentru anul viitor Primăria Timişoara are trei proiecte importante pe infrastructură

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu a anunţat pentru anul viitor mai multe proiecte importante. Unul dintre ele este reconfigurarea sensului giratoriu de la Michelangelo. În ce măsură va fi dus la îndeplinire acest proiect rămâne de văzut.

Criza economică nu este o problemă prea mare la Timişoara. Conştient că timişorenii sunt buni plătitori de taxe şi impozite, iar anul viitor se vor aduna bani mulţi în visteria Primăriei Timişoara, edilul Gheorghe Ciuhandu a făcut un plan de cheltuieli. Unul din proiectele importante este regândirea sensului giratoriu de la Michelangelo, pentru decongestionarea traficului. „Va veni o trecere denivelată la podul Michelangelo, care va fi extrem de importantă pentru că va rezolva aglomeraţia care se întâlneşte aici la orele de vârf”, a spus primarul. Alte proiecte mari de infrastructură rutieră sunt pe strada Cloşca şi pe Calea Torontalului, unde trebuie terminate lucrările începute în această toamnă.

Proiect european de 70 de milioane de euro la Colterm

Primarul a mai spus că anul viitor se vor finaliza lucrările la staţia de epurare, iar odată cu terminarea proiectului, Timişoara va avea cea mai modernă staţie de epurare din ţară. „Un proiect european de apă şi canal pe tot judeţul de peste 100 de milioane de euro din care Timişoarei îi revin vreo 24 de milioane. Cu aceşti bani vom rezolva practic apa şi canalizarea în tot oraşul”, a mai spus Ciuhandu. De asemenea, în 2011 vor începe lucrările şi la CET-ul din Calea Şagului, unde s-a obţinut o finanţare europeană de 70 de milioane de euro. Tot anul viitor, Primăria Timişoara va începe lucrări şi pentru amenajarea malurilor Begăi şi pentru înfiinţarea transportului în comun.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite