Proiect pentru o piaţă comună, destinată agricultorilor români şi maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În curând, agricultorii din Timiş îşi vor vinde produsele alături de unguri. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Primăria Oraşului Jimbolia, Camera Agricolă a judeţului Csongrad sunt parteneri în proiectul "Dezvoltarea unei rețele regionale pentru siguranţa alimentară pentru legume și fructe și a unei piețe comune a produselor".

Proiectul, selectat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 - 2013, finanţat de UE şi cofinanţat de România şi Ungaria, s-a născut din necesitatea rezolvării problemele întâmpinate de către producătorii agricoli în ceea ce priveşte cultivarea, vânzarea şi consumul legumelor şi fructelor. Producătorii de fructe şi legume din cele două ţări se află într-o situaţie dificilă în asigurarea condiţiilor organizatorice şi tehnologice. De aceea, obiectivul principal al proiectului este stabilirea unei pieţe comune a produselor iar beneficiarii direcţi sunt producătorii agricoli din regiunea transfrontalieră - mai ales cei care se ocupă de cultivarea solului în spaţii deschise şi/sau sere, familiile de producători implicate în dezvoltarea şi diversificarea activităţilor agricole şi consumatorii finali (populaţia) din regiunea vizată în proiect.

În cadrul proiectului se urmăreşte integrarea agricultorilor pe piaţa europeană, cât şi creşterea competitivităţii produselor acestora. S-a realizat deja propunerea pentru o marcă comercială comună ce va fi înregistrată la OSIM iar Primăria Jimbolia a demarat construcţia serei unde se vor cultiva legume şi fructe în regim bio şi unde producătorii agricoli români interesaţi vor putea participa la sesiuni de informare şi instruire şi la schimburi de experienţă şi bune practici cu agricultorii maghiari.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite