Programul Rabla 2011: numărul voucherelor este suplimentat cu 60.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, astăzi, la Timişoara că numărul voucherelor pentru programul Rabla va fi majorat cu 60.000. Potrivit ministrului, până în anul 2050, maşinile convenţionale trebuie să dispară din marile oraşe.

Laszlo Borbely a avut astăzi o întâlnire cu primarii din Timiş, cărora le-a transmis că România stă foarte prost la aborbţia fondurilor europene, chiar dacă este prima la semnarea contractelor. Ministrul i-a avertizat pe primari că trebuie să atragă urgent bani, pentru că altfel fondurile se pierd. Borbely a avut şi veşti bune, anunţând că numărul voucherelor va fi dublat, iar programul Rabla va fi suplimentat cu încă 60.000 de vouchere. „Deja s-au epuizat primele 60.000. Se pare că vom avea şi anul acesta peste 120.000 de maşini casate. Eu am interesul să se caseze maşinile vechi şi să ajut cetăţeanul care vrea să-şi cumpere o maşină nouă şi care nu poluează la fel ca maşina veche”, a declarat Borbely.

Programul "piste pentru biciclete"


Ministrul a mai anunţat că ministerul pe care îl conduce va porni un program prin care primăriile care vor să construiască piste pentru biciclete vor fi ajutate cu bani din fondul pentru mediu. „Vom porni în luna iulie un program foarte drag mie. Sunt oraşe care nu au deloc piste pentru biciclete. Este unul din cele mai importante programe când vorbim de sănătate şi de aer mai curat”, a spus ministrul. Acesta a ţinut să precizeze că primarii care vor doar să „tragă o linie albă pe trotuar” nu vor primi bani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite