Profesorii pensionari au fost lăsaţi fără pensii în ultimele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Petru Hoban nu primeşte pensie, după 41 de ani de muncă
Profesorul Petru Hoban nu primeşte pensie, după 41 de ani de muncă

Zeci de profesori nu şi-au primit pensiile pe lunile septembrie, octombrie şi noiembrie pe motiv că nu vin bani de la Bucureşti. Casa de Pensii Timiş este acuzată că îşi bate joc de mii de pensionari, pentru că autorităţile nu au livrat banii de pensie în conturile Poştei.

Zeci de profesori din Timiş, care au ieşit la pensie în ultimele luni, nu şi-au primit pensiile, după decenii de muncă la catedră. Foştii dascăli îşi aşteaptă în zadar banii de la începutul lunii septembrie, pentru că nu au primit până astăzi niciun leu de la Casa de Pensii.

Funcţionarii dau vina pe criză
În această situaţie se află Luminiţa Nicola, fost profesor de română la Liceul Nikolas Lenau din Timişoara, care a ieşit la pensie după 43 de ani de muncă. „De trei luni nu am primit niciun ban. Sunt îngrozită. Vin şi sărbătorile. Eu trăiesc din împrumuturi. Am sunat la Casa de Pensii şi funcţionarii de acolo mi-au spus că nu sunt bani de la Bucureşti”, a spus profesoara care îşi aşteaptă pensia de trei luni. În aceeaşi situaţie este şi Petru Hoban, fost profesor de română la acelaşi liceu, care aşteaptă să primească pensia, după 41 de ani de muncă. Din septembrie poştaşul nu a trecut pe la el, iar pensia pe lunile septembrie, octombrie şi noiembrie este dată dispărută. „Nu am primit banii. Nu ştiu ce să fac. Am fost profesor timp de 41 de ani. Este o bătaie de joc. Din ce să trăiesc?”, a spus pensionarul.

Birocraţia ţine loc de scuză
Oficialii Casei de Pensii Timiş dau vina pe proceduri şi birocraţie. „Pensionarii vor primi pensia în câteva zile. Doamna o să-i primească mâine sau poimâine, iar profesorul Hoban este programat pentru 14 decembrie. Aşa e procedura. Nu sunt probeleme cu banii”, spune Traian Miheţ, director adjunct la Casa de Pensii Timiş.
El este contrazis de şeful Poştei, care spune că 2.500 timişoreni nu şi-au primit pensia la timp, pentru că banii nu au fost alocaţi. „Este vorba de aproape un milion de lei, ceea ce reprezintă 2.500 de pensii neachitate” a spus Nelu Balaş, directorul Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite