Timişoara: Profesorii primesc note de la părinţii elevilor şi riscă să fie daţi afară dacă notele sunt mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copiilor din şcolile timişorene vor putea să evalueze profesionalismul dascălilor într-un proiect inedit . Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au gândit un program de evaluare a profesorilor din perspectiva părinţilor.

Activitatea profesorilor din Timişoara va fi pusă sub lupă de de către părinţi, care îşi vor da şi ei cu părerea despre felul în care dascălii reuşesc să educe elevii. Proiectul se va aplica din luna februarie a anului viitor. Ideea evaluării profesionalismului profesorilor de către părinţi a venit de la inspectorul şcolar general, Mariana Eftimie. „Este vorba despre o evaluare informală, care îi va ajuta pe profesori să vadă care sunt aşteptările părinţilor. Astfel, părerile părinţilor, care de multe ori au fost neglijate în şcoli se vor face cunoscute”, a spus inspectorul.

Creşte comunicarea

Dascălii cu un comportament care nu este în conformitate cu normele pedagogice vor fi cei care vor avea cel mai mult de suferit. De acum înainte va exista şi un sistem de monitorizare menit să depisteze profesorii cu atitudini  anormale în şcoală.  „Atâta timp cât ne facem meseria cum trebuie şi nu există probleme între profesori şi părinţi, astfel de evaluări sunt binevenite. Este foarte important pentru dascăl să comunice cu familia elevului şi asta este o metodă bună”, a spus Iulia Moldovan, profesor de limba germană.

„Aş spune lucrurilor pe nume”

Părinţii abia aşteptă să completeze noile chestionare. „Sigur că aş fi de acord cu o astfel de evaluare şi aş spune lucrurilor pe nume, sincer. Dacă tot facem o treabă, trebuie să o facem bine până la urmă”, a spus Claudia Bajusz, 32 de ani. Oamenii cred că un astfel de feed-back din partea lor va fi benefic şi spun că există deja profesori care le cer constant părerea. „Cred că ar fi un lucru bun ca şi părinţii să completeze chestionare cu privire la profesori, chiar dacă unii dascăli au procedat aşa şi ne trimit bileţele, apoi aşteaptă răspunsuri de la noi”, a spus Cristina Crişan, 35 de ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite