Timişoara: Profesorii sunt primul filtru împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazurile de gripă porcină din Timişoara au mobilizat comitetele înfiinţate în toate şcolile după apariţia virusului. Elevii sunt constant monitorizaţi de profesori, directori şi cadrele medicale care sunt foarte atente la fiecare simptom de răceală.

Profesorii stau cu ochii pe elevi, în permanenţă, şi la cel mai mic semn de răceală sunt pregătiţi pentru cel mai pesimist scenariu. „Dimineaţa la prima oră şi la prânz, profesorii şi învăţătorii îşi întreabă elevii dacă se simt rău, dacă au avut sau au febră, dacă au tuşit. Dacă se observă că sunt copii care acuză simptome, aceştia sunt trimişi la cabinetul medical”, a spus Camelia Circu, director adjunct în cadrul Şcolii Generale „Avram Iancu”, din Timişoara.

Profesorul de serviciu
Dascălii sunt însărcinaţi să raporteze imediat medicului sau asistentei dacă vreunul dintre elevi are simptomele bolii. Medicul şcolar evaluează starea în care se află copiii şi informează profesorul de serviciu. Acesta va conduce elevii suspecţi de gripă într-un salon izolat, iar părinţii sunt informaţi de urgenţă. „Eu primesc sesizări din partea profesorilor, dacă apare ceva, dau medicului datele personale ale elevului”, a explicat profesoara. Medicii au o bază de date pentru a putea intra imediat în legătură cu părinţii.

Pregătiţi pentru orice
În şcoli s-au realizat şi materiale informative care prezintă simptomele şi metodele de prevenire ale bolii. Elevilor li se atrage atenţia zilnic cu privire la igiena personală. Au fost pregătite deja măştile şi un izolator cu toaletă, separat, pentru cazul în care va fi nevoie. Unele comitete au achiziţionat deja măşti de protecţie şi au pregătit săli speciale. „Avem un izolator în care să stea elevii care prezintă simptome, până în momentul în care vor veni părinţii să îi ia şi am cumpărat 200 de măşti de protecţie”, a continuat Camelia Circu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite