Procurorii ignoră un caz de falsuri evidente făcute pentru firma „regelui asfaltului” din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică Cornu
Georgică Cornu

A trecut mai bine de o săptămână de când primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a prezentat public probe din care reiese că firma Confort, deținută de „regale asfaltului” din Banat, Georgică Cornu, a depus la Primăria Arad documente falsificate. În ciuda evidențelor, procurorii nu au deschis încă un dosar penal. În cazul AC/DC, spre exemplu, procurorii au avut nevoie doar de o zi pentru a se autosesiza. 

Marți, 10 ianuarie 2012: Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, dezvăluie într-o conferință de presă că firma Confort, deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, a depus la Primăria Arad mai multe documente care par emise de Primăria Timișoara, dar în realitate sunt false. Primarul prezintă și două documente despre care spune că sunt falsificate grosolan, neieșind din primărie vreun astfel de act. Toată presa locală și centrală „urlă” că firma lui Georgică Cornu a depus documente false la Primăria condusă de Gheorghe Falcă. În ciuda acestor informații făcute publice, nici procurorii nu s-au sesizat, nici Primăria Arad nu a depus plângere, având documentele în original.


image

Vineri, 13 ianuarie 2012: Primarul Gheorghe Ciuhandu (foto sus) organizează o nouă conferință de presă în care aduce dovezi zdrobitoare că documentele care poartă semnătura sa au fost falsificate. Practic, primarul a arătat că escrocii au copiat datele dintr-un document real, pentru a falsifica actul de care aveau nevoie. Nici de această dată procurorii nu s-au autosesizat, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Arad, Flavius Chiș, susținând că „se fac cercetări preliminarii”, ceea ce practic nu înseamnă nimic. Nici după ce reporterii „Adevărul” au pus la dispoziția procurorilor documentele făcute publice de primar, aceștia nu au anunțat că au deschis un dosar penal pentru a găsi autorul falsurilor. 

Altădată s-a putut

Marți, 1 iunie 2010: Toată presa din România publica o informație potrivit căreia, firma care transporta echipamentele legendarei trupe AC/DC a depus la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale o sesizare în care era reclamat faptul că angajații CNADNR din Vama Nădlac le-au solicitat șoferilor mită. 


image

Joi, 3 iunie 2010: În ciuda faptului că nu dețineau alte informații, procurorii de la Parchetul Tribunalului Arad s-au autosesizat după informațiile apărute în presă și au deschis un dosar penal. După ancheta, care a presupus adrese către firma din Franța care transporta echipamentele, dar și alte mijloace de probă, procurorii nu au reușit să demonstreze că au existat faptele și au închis cazul. S-a văzut însă operativitate și interes pentru rezolvarea unei cauze de interes public. 

În cazul falsurilor depuse de firma Confort, la Primăria Arad, ancheta poate scoate la iveală detalii extrem de interesante. În primul rând trebuie demonstrat cine este persoana din subordinea „regelui asfaltului” care a depus documentele, cum au fost falsificate și de către cine. De asemenea, funcționarii Primăriei Arad trebuie să spună de ce au acceptat documente depuse în copii conforme cu originalul.



Potrivit celor de la Primăria Timișoara, în astfel de situații e nevoie de actul în original. De asemenea, primarul Gheorghe Falcă (foto sus) va trebui să spună de ce oamenii din subordinea sa au mușamalizat falsurile timp de jumătate de an și nu au depus plângere penală sau nu au trimis documentele originale la Primăria Timișoara pentru ca juriștii de aici să sesizeze Parchetul. Așadar, cazul are toate ingredientele pentru a-i pune pe jar pe anchetatori. Pentru procurorii arădeni, speța nu este însă suficient de interesantă. 

Gheorghe Falcă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite