Timişoara: Procurorii îngroapă ancheta unei explozii cu doi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele celor doi bărbaţi ucişi aşteaptă ca procurorii să îşi facă datoria.

La şase luni după explozia de pe bulevardul Reşiţei, care a ucis doi oameni şi a distrus imobilul de la numărul 28, procurorii nu au găsit vinovaţii. Reprezentanţii E-on Gaz şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au făcut expertize care arată că explozia a fost provocată de muncitorii unei firme, care au agăţat cu excavatorul o ţeavă de gaz din faţa casei. Deflagraţia l-a ucis pe Lucian Knatiuc, de 34 de ani, care locuia cu chirie în casa distrusă. Fetiţa sa, Karina, de opt ani, a fost mutilată.

„Trăim cu pensia de urmaş, cu 350 de lei. Atât cheltuiesc lunar pe creme pentru fiica mea, care a rămas cu răni pe corp după incendiu. O duc de trei ori pe săptămână la fizioterapie”, a spus Ionela Knatiuc, mama Karinei. Procurorii nu au luat legătura cu femeia, iar ea aşteaptă ca anchetatorii să găsească alţi vinovaţi decât morţii.


Anchetă pe cont propriu

Explozia l-a ucis şi pe Petru Bartulov, un jandarm de 28 de ani, care trecea prin faţa casei în timp ce mergea la serviciu. Tatăl acestuia susţine că s-a hotărât să pornească o anchetă pe cont propriu.

„Am cerut celor de la Aquatim, care au contractat muncitorii care săpau în faţa casei, să îmi ofere contractul să vedem ce trebuiau să facă muncitorii. Contractul are 600 de pagini şi este în engleză, dar îl primesc în curând”, a spus tatăl jandarmului ucis, Petre Bartulov. 

Procurorii spun că amână ancheta pentru că aşteaptă de jumătate de an documente de la Insitutul de Medicină Legală.
„Sunt certificatele cu zilele de îngrijiri medicale ale victimelor. Aşteptăm rezultatele”, a spus procurorul Angelica Petcu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite