Procuror DNA despre şefa ITM Timiş, judecată în procesul „bani pentru PD-L”: „Încă are influenţă în partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, a fost programat un nou termen din dosarul „bani pentru PD-L”, proces în care şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, este judecată pentru trafic de inlfuenţă. Avocaţii Corneliei Corescu au cerut eliberarea inculpatei sub control judiciar.

În procesul penal în care a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, Cornelia Corescu este apărată de avocaţii Adrian Fanu-Moca şi Viorel Paşca. Cu ocazia termenului de marţi, aceştia au solicitat eliberarea clientei lor, susţinând că nu mai reprezintă pericol social şi că nu mai are nicio funcţie prin care ar putea influenţa martorii sau alte părţi din dosar. La rândul său, procurorul de şedinţă din partea DNA a susţinut că inculpata trebuie să rămână în arest, lăsarea ei în libertate zădărnicind aflarea adevărului. „Inculpata are încă o influenţă foarte mare la locul de muncă şi în partid pentru că are o susţinere puternică. Lsarea ei în libertate ar zădărnici aflarea adevărului”, a spus procurorul. Având cuvântul, Cornelia Corescu a rugat-o pe judecătoare să o elibereze, angajându-se să respecte toate cerinţele unei eliberări sub control judiciar. Instanţa a respins însă cererea de eliberare şi a decis menţinerea Corneliei Corescu în arest preventiv.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii iulie, Cornelia Corescu, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, împreună cu Medeşan Vasile, i-au pretins suma de 10.000 lei unui denunţător, administrator la o societate comercială, indicându-i ca banii să fie achitaţi cu titlu de donaţie pentru organizaţia judeţeană a partidului din care toţi trei făceau parte (Partidul Democrat Liberal). În schimb, Cornelia Corescu a lăsat să se înţeleagă că va uza de influenţa pe care o are asupra subordonaţilor săi, inspectori de muncă, pentru ca aceştia să aplice sancţiuni mai blânde decât cele care se impun firmei administrate de denunţător, firmă care fusese supusă anterior unui control pe linia respectării legislaţiei muncii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite