Procesul lui Cocoană, ucigaşului cu Ferrari: înfăţisarea care poate face lumină în caz - UPDATE + FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană
Adrian Cocoană

Judecătorii timişoreni au audiat-o pe o psiholoagă de 42 de ani care călătorea în maşina de taxi pe care Adrian Cocoană a acroşat-o cu bolidul de lux Ferrari, înainte de a ajunge pe trotuar, unde l-a ucis pe tânărul inginer Lucian Reja. Aurelia Grămescu, mama victimei ucigaşului cu Ferrari, care participă la audieri, este într-o situaţie foarte dificilă. Femeia a primit un ajutor nesperat de la Camelia Şucu, care deţine afacer

Martorul cheie în dosar este o psiholoagă de 42 de ani, care până acum a ezitat să depună mărturie. Văzând drama mamei lui Lucian Reja, femeia a decis, în cele din urmă, să accepte să povestească ce a văzut în seara în care Cocoană a ajuns pe trotuar cu bolidul de lux Ferrari.


Foto: Adrian Cocoană, şoferul acuzat de moartea lui Lucian Reja

Adrian Cocoană a fost arestat pentru ucidere din culpă, dar a fost eliberat după patru luni

"Luni va avea loc singura înfăţişare de la Timisoara si mama lui Lucian m-a rugat să anunţ asta pe blog. Cei care cunoaşteţi dramatica poveste, poate veţi dori să luaţi parte la process", scrie pe blogul tomatacuscufiţă.com .

Drama mamei lui Lucian Reja, Aurelia Grămescu, e cu atât mai mare cu cât femeia şi-a petrecut paştele în cimitir, la mormântul fiului ei. "Suferinţa nu trece, iar nedreptatea care continuă nu face decât să învârtă cuţitul în rană. Cocoană nu m-a sunat până acum, dar când văd că se bucură de atâta libertate, nu pot să nu mă întreb unde este dreptatea?", a spus femeia.

image

Foto: Taximetristul care a fost implicat în accident cu Cocoană a ţinut să fie prezent la audieri

Tragedia lui Lucian Reja şi suferinţa prin care trec membrii familiei au atras atenţia unei femei de afaceri. Aurelia Grămescu a avut probleme foarte mari pentru că apartamentul în care locuieşte fusese cumpărat în rate de Lucian. După moartea băiatului, femeia nu a mai avut posibilitatea de a achita ratele şi risca să fie scoasă în stradă. A fost nevoie de o reeşalonare, dar situaţia financiară a femeii nu e una strălucită, astfel că fiecare rată se plăteşte greu. Camelia Şucu, care deţine afacerea Mobexpert, a decis să o ajute pe Aurelia Grămescu cu 3.000 de euro.


Foto: Aurelia Grămescu, mama lui Lucian Reja

Aurelia Grămescu

Pe de altă parte, foştii colegi de lucru ai lui Lucian Reja nu au mai dat niciun semn de viaţă. "Nu mai am prieteni de familie, prieteni intimi, nimic. Totul pare un blestem", spune plângând Aurelia Grămescu.

Una dintre martore nu mai este de găsit

În momentul accidentului, cu taxi-ul călătoreau cinci persoane: trei copii şi doi adulţi. Una dintre femei, o profesoară, nu mai este de găsit. Femeia şi-a schimbat domiciliul, numerele de telefon şi locul de muncă. "Fosta mea prietenă spunea că nu vrea să fie târâtă în noroi, că nu vrea ca viaţa să îi fie schimbată. E comodă şi fuge de responsabilitate. A avut o presiune imensă care a făcut-o să dispară din peisaj", a spus Domnica Ferencz, martora care a fost audiată astăzi.

image

Foto: Poza pe care mama lui Lucian Reja o poartă mereu cu ea

"Noi am trecut peste şoc, dar viaţa nu va mai fi niciodată la fel"

Dacă una dintre martore a dispărută după accident, cealaltă s-a prezentat astăzi la audieri, cu toate că a fost citată tocmai de ziua ei. "Sunt o femeie bolnavă, dar vreau să se facă dreptate. Eram în maşină cu copiii mei în momentul accidentului. Ştiu că m-am aruncat peste ei ca să îi apăr. Întâmplător, în acea perioadă urmam cursurile unei şcoli auto. Când am văzut că domnul Cocoană a plecat, ştiam că el comite o infracţiune. Noi, cei din taxi, am trecut peste şoc, dar viaţa nu va mai fi niciodată la fel", a declarat Domnica Ferencz, de profesie psiholog. În timpul audierii, femeia şi-a păstrat declaraţia.

image

La audiere a venit şi taximetristul care a fost implicat în accident. "Ştiam că doamna Grămescu şi Ferencz aveau nevoie de susţinere. E inadmisibil cât se tărăgănează tot procesul", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara,  Mircea Preduţ. 

"Fiul meu a fost aruncat la coşul de gunoi. Nu mai este nevoie de eroi"

"Mă tot întreb de câte persoane mai e nevoie ca să moară încât legea să fie schimbată? Dacă ucizi un câine, legea spune că eşti condamnat cu suspendare la 1-5 ani de închisoare. Dacă ucizi un om, atunci rişti să fi condamnat la 2-5 ani de închisoare, dar pedeapsa e tot cu suspendare. Eu cred că fiul meu este un erou, dar faptul că a salvat o persoană nu mai contează. A fost aruncat la coşul de gunoi", a spus Aurelia Grămescu, mama lui Lucian Reja.

Mama victimei spune că din februarie 2009 nu a mai fost contactată de familia Cocoană, la prima şi ultima întâlnire, tatăl lui Adrian Cocoană oferindu-i 15.000 de euro pentru a renunţa la proces.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite