Problemele parcării subterane din Piaţa 700 vin din adânc, de la o ţeavă de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia de şase milioane de euro din Piaţa 700 avansează foarte greu din cauza unei ţevi a reţelei de gaz. Problemele de pe şantier vin pe de o parte din cauza incompetenţei, dar şi din cauza lucrărilor neprevăzute care cresc valoarea devizului lucrării.

Startul proiectului pentru parcarea subterană din Piaţa 700 s-a dat greu din cauza controverselor care s-au iscat în jurul firmei care urma să facă lucrările. Într-un final, Administrarea Domeniului Public s-a asociat cu Constructim pentru realizarea unui parteneriat public-privat. În luna aprilie a anului tecut, primarul Gheorghe Ciuhandu şi şeful ADP, Liviu Barbu, anunţau cu surle şi trâmbiţe că vor începe imediat lucrările şi parcarea va fi realizată. În realitate nu s-a făcut aproape nimic.

Până în toamna trecută s-au montat doar gardurile şantierului, apoi muncitorii au constatat că o conductă de gaz, despre care nimeni nu ştia nimic, trece prin mijlocul şantierului. Mai mult de un an a durat obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru devierea conductei de gaz, la care se lucrează şi acum.

image


Lucrează la pereţi mulaţi


Din cauza lucrărilor la conducta de gaz, strada care face legătura între Piaţa 700 şi bulevardul Gheorghe Lazăr a fost închisă. Şeful Telpark, Ionel Ursu, spune că în aceste zile vor fi terminate lucrările la conducta de gaz, dar în paralel se lucrează cu o sondă în subteran, acesta fiind şi motivul pentru care nu se vede nimic concret.


„S-a încheiat un contract cu o firmă specializată din Bucureşti, care lucrează la turnarea pereţilor mulaţi în subteran. Sunt pereţi îngropaţi la 10-12 metri pentru susţinerea structurii de la clădirile din zonă”, a spus Ionel Ursu. Potrivit acestuia, firma care se ocupă de construirea parcării nu are niciun fel de probleme cu banii, aprobându-se linia de credit pentru lucrări. „După ce se termină cu aceşti pereţi mulaţi se încep efectiv săpăturile la modul serios. Asta trebuie să se întâmple începând din august”, a mai spus Ursu.


Vreau să citesc despre parcări. Chiar şi cu Telpark nu găseşti loc de parcare.
Zoltan Szet, magazioner

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite